Ένα σκάνδαλο που δεν μπορούν να «σβήσουν» στο Μαξίμου ούτε και στο εσωτερικό της ΝΔ

Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα αντιμέτωπη με ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο αφορά ουσιαστικά την δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Το σκάνδαλο με την κίνηση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου να στείλει με e-mail σε προσωπικούς λογαριασμούς ομογενών την προεκλογική της καμπάνια ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την αξιοπιστία του θεσμού της επιστολικής ψήφου, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στη χρήση προσωπικών δεδομένων, των οποίων η απόκτηση αποτελεί ήδη αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.

Από την πρώτη στιγμή των αποκαλύψεων το Μέγαρο Μαξίμου κράτησε αποστάσεις από την ιστορία, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι έχει αρχίσει ήδη να συζητείται το σενάριο να μην είναι υποψήφια η Ασημακοπούλου στις εκλογές του Ιουνίου.

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως (που άργησε αρκετές ημέρες να τοποθετηθεί για το κρίσιμο αυτό θέμα) επιμένει ότι δεν δόθηκαν από το υπουργείο οι επίμαχοι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ διατάχθηκε και εισαγγελική έρευνα για το εάν υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων από δημόσια υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως να μην είναι μόνο η Ασημακοπούλου αυτή που θα βρεθεί στο στόχαστρο.

Παράλληλα, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν έντονοι κραδασμοί, καθώς πολλοί μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό με τους συναδέλφους της.

Πολλοί μιλούν για τον θόρυβο που θα δημιουργηθεί και πάλι στην Ευρώπη, και δη στις Βρυξέλλες, από τη λάθος κίνηση που έκανε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις για το θέμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ