Πύρινη κόλαση στη Βοιωτία – Ένας νεκρός και οικογένειες εγκλωβισμένες

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου, λίγο μετά τις 9:30, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων, παρότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Περί τις 11:00, ένας κτηνοτρόφος εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για βοσκό ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται ότι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Οικογένειες παραμένουν εγκλωβισμένες

Σύμφωνα με πληροφορίες της, στον οικισμό κοντά στην περιοχή Σαράντη υπάρχουν ακόμα περίπου 20 οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να απομακρυνθούν από το σημείο, καθώς το μέτωπο της φωτιάς έχει πλέον «χωριστεί» στα δύο, κόβοντας τον δρόμο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που παραμένουν στο χωριό ανακοίνωσαν στους πολίτες, που δεν πρόλαβαν να φύγουν, πως πλέον η απομάκρυνσή τους είναι αδύνατη οδικώς. Οι κάτοικοι που έχουν απομείνει έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι, που βρίσκεται στην άκρη του οικισμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ