Πως ο Μασκ χάνει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται σε 205 δισ. δολάρια, αντιμετωπίζει έναν νέο κίνδυνο μετά από μία πρόσφατη δικαστική απόφαση. Η δικαστής Κάθκιν Μακόρμικ στην πολιτεία του Ντέλαγουερ ακύρωσε τη συμφωνία αμοιβής του ύψους 56 δισ. δολαρίων από την Tesla.

Η Αντίδραση του Μετόχου και η Δικαστική Απόφαση

Η ακύρωση αυτής της συμφωνίας ακολουθεί την αντίδραση του μετόχου της Tesla, Ρίτσαρντ Τορνέτα, ο οποίος πριν από πέντε χρόνια είχε χαρακτηρίσει την αμοιβή του Μασκ ως «πέρα από τα όρια της λογικής κρίσης» και είχε κατηγορήσει τον Μασκ για αθέμιτη επιρροή στην απόφαση. Το δικαστήριο τελικά έκρινε υπέρ του Τορνέτα.

Σημαντική Μείωση στην Καθαρή Περιουσία του Μασκ

Εάν η απόφαση επιβιώσει μετά από πιθανή έφεση, θα απαιτηθεί νέο πακέτο αποζημίωσης για τον Μασκ από την Tesla. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της καθαρής περιουσίας του από 205 δισ. σε περίπου 154 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, ρίχνοντάς τον στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Το Πακέτο Αμοιβής του Μασκ και η Στρατηγική της Tesla

Ο Μασκ δεν λαμβάνει μισθό από την Tesla, αλλά το πακέτο αποδοχών του βασίζεται σε δικαιώματα προαίρεσης μετοχών και συνδέεται με στόχους οικονομικής ανάπτυξης της εταιρείας. Η Tesla υποστήριξε το 2018 ότι αυτή η υψηλή αμοιβή ήταν απαραίτητη για την αφοσίωση του Μασκ στην εταιρεία.

Η Απάντηση του Μασκ

Ο Μασκ, με το γνωστό του πνεύμα, απάντησε μέσω μιας ανάρτησης στο X, λέγοντας: «Ποτέ μην εντάξετε την εταιρεία σας στην πολιτεία του Ντέλαγουερ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...