Πτώση μετά την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου

Πιέσεις δέχθηκε στη σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας, Nasdaq μετά τη βουτιά της μετοχής της Oracle, εν μέσω απογοητευτικών αποτελεσμάτων, με το αρνητικό αυτό κλίμα να μεταδίδεται σε ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο Nasdaq υποχώρησε 1,04% στην πρώτη συνεδρίαση απωλειών μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, κλείνοντας στις 13.773,61 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,57% τις 4.461,90 μονάδες, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση 0,05% ή κατά 17,73 μονάδες στις 34.645,99 μονάδες.

H μετοχή της Oracle παρουσίασε την χειρότερη επίδοση μεταξύ των εισηγμένων του S&P 500 καταγράφοντας πτώση 13% από τη στιγμή που οι πωλήσεις της ήταν κατώτερες των προσδοκιών στο προηγούμενο τρίμηνο, με απογοητευτική εικόνα και από τα έσοδα. Πρόκειται για την χειρότερη ημερήσια επίδοσή της από το 2002. Άλλοι ανταγωνιστές της στον χώρο του cloud – Αmazon, Alphabet και Microsoft – σημείωσαν επίσης πτώση.

«Η Oracle, μπορεί να μην είναι μετοχή πολύ μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όμως η εταιρεία θεωρείται βαρόμετρο για τις δαπάνες των επιχειρήσεων και μάλιστα των μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Σήμερα όμως απογοήτευσε και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που άσκησε πτωτικές πιέσεις στους δείκτες Nasdaq και S&P 500», αναφέρει ο said Kim Forrest, ιδρυτής της Bokeh Capital Partners.

Πτώση 1,7% σημείωσε και η μετοχή της Apple μετά την παρουσίασε του νέου μοντέλου iPhone, ενώ η μετοχή της Adobe υποχώρησε περίπου 4%, εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων της αυτή την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, η τιμή αργού στις ΗΠΑ άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από πέρυσι το Νοέμβριο καθώς ο ΟΠΕΚ διατήρησε τις προβλέψεις του για υψηλή ζήτηση για φέτος και το επόμενο έτος. Η τιμή αργού στη Νέα Υόρκη έφθασε κοντά στα 89 δολάρια το βαρέλι σε σχέση με τα περίπου 66 δολάρια που κινείτο το Μάρτιο. Αυτό προσέφερε ώθηση στις μετοχές ενέργειας με τη Chevron και την Exxon Mobil να καταγράφουν κέρδη 1,9% και 2,9% αντίστοιχα.

Η προσοχή τώρα των επενδυτών είναι στραμμένη στα στοιχεία για τον πληθωρισμού Αυγούστου στις ΗΠΑ που δημοσιοποιούνται αύριο Τετάρτη καθώς και στα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού την Πέμπτη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...