Το παρασκήνιο του μακελειού στη Λούτσα και η σύνδεση με διπλή δολοφονία στη Γαλλία

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών του λουτρού αίματος που σημειώθηκε στη Λούτσα.

Η εκτέλεση των έξι Τούρκων εκτιμάται ότι συνδέεται με μια διπλή ανθρωποκτονία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου στην περιοχή Σατονέ της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Οι έξι δολοφονηθέντες είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, άνθρωποι του καταζητούμενου στην Τουρκία για σειρά ένοπλων επιθέσεων, αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος- κατά πληροφορίες-βρίσκεται στην Ιταλία ως φυγάς και έχει γλιτώσει από τρία συμβόλαια θανάτου. Είναι γνωστός για τις συμμορίες εκτελεστών με μοτοσικλέτες που έχει δράση στην Κωνσταντινούπολη και φέρεται να ευθύνεται για μια σειρά από ένοπλες ενέργειες σε Τουρκία και Γαλλία.

Οι δράστες φαίνεται πως είναι μέλη αντίπαλης συμμορίας από την Τουρκία και ταξίδεψαν από την Τουρκία προκειμένου να εκτελέσουν τους έξι που βρίσκονταν στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό φαίνεται να προβληματίζει τις ελληνικές αρχές, έχοντας μάλιστα ενημερώσει και τις αρχές στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα θύματα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα και ετοιμάζονταν να φύγουν για το εξωτερικό, πιθανότατα με αεροπορικές πτήσεις. Έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι δεν βρέθηκε πάνω τους κάποιο όπλο, παρά μόνο πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα από τη Γαλλία.

Σημειώνεται επίσης ότι βρέθηκαν δολοφονημένα έχοντας δεχθεί πάνω από 60 σφαίρες σε μικρή απόσταση (στα τρία λεπτά) από κατοικία που είχαν ενοικιάσει, μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία, τα τρία από τα έξι μέλη της συμμορίας είχαν δεχθεί μήνυμα στο κινητό τους, στην τουρκική γλώσσα, με το οποίο τους ειδοποιούσαν να εγκαταλείψουν το κρησφύγετό τους, διότι τους είχαν εντοπίσει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ