Προσβολή για τον ελληνικό λαό οι αναφορές Μητσοτάκη για το Τατόι

Την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε ο διάλογος του πρωθυπουργού με τη Σοφία, μητέρα του βασιλιά της Ισπανίας, η οποία επισκέφθηκε την Ελλάδα και τον συνάντησε. Στον διάλογο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προσκάλεσε να επισκεφθούν μαζί το Τατόι, υποσχόμενος ότι με τα έργα που γίνονται εκεί θα αναδειχθεί ο χώρος.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας τη στάση του πρωθυπουργού, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία – ως γνωστόν – είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας».

Και τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης την επόμενη φορά θα πρέπει να προσέξει και να μην επαναλάβει την προσβολή που διέπραξε εχθές απέναντι στον ελληνικό λαό».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη της Βασίλισσας της Ισπανίας στην Ελλάδα συμπεριφέρθηκε σε ό,τι αφορά στο Τατόι σαν να επρόκειτο για περιουσία που δεν ανήκει δικαιωματικά στον ελληνικό λαό.

Όπως φαίνεται υπάρχει ακόμα μια πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που δεν εννοεί να καταλάβει ότι το Τατόι και γενικά η περιουσία της τέως βασιλικής οικογένειας, που παρακολουθούσε τον θεσμό της μοναρχίας, δεν προσφέρεται για επίδειξη προσωπικών δημοσίων σχέσεων. Οι Έλληνες πολίτες έχουν γερή ιστορική μνήμη, η οποία δεν σβήνεται με εκατέρωθεν χαριτωμένες φιλοφρονήσεις.

Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία – ως γνωστόν – είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης την επόμενη φορά θα πρέπει να προσέξει και να μην επαναλάβει την προσβολή που διέπραξε εχθές απέναντι στον ελληνικό λαό.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Σοφίας

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στις κάμερες κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη βασιλομήτορα της Ισπανίας Σοφία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης της είπε ότι «θα ήθελε πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε να πάμε μαζί και να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις από το Τατόι γιατί γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά να αναδείξουμε το χώρο».

Και όταν η Σοφία είπε ότι έχουν αλλάξει λίγα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε:

«Θέλουμε να αναδείξουμε όλο το χώρο γιατί πράγματι ήταν παράλειψη ότι ο χώρος ήταν τόσο παραμελημένος. Πάει πάρα πολύς κόσμος. Και τώρα θα είναι μία ευκαιρία. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι… Θα κάνουμε μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα ξαναδώσουμε ζωή στο αγρόκτημα θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα και θα το κάνουμε έναν πόλο επισκέψιμο για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου. Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο, την επόμενη φορά θα χαρώ πάρα πολύ να σας ξεναγήσω».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ