Προκαλούν Μητσοτάκης και Άδωνις που δηλώνουν «ικανοποιημένοι» για το διαλυμένο ΕΣΥ

Προκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δηλώνει… αισιόδοξος για τα νοσοκομεία, την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται συνολικά σε άθλια κατάσταση, με τους πολίτες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακόμα και για πολύ απλές διαδικασίες στα νοσοκομεία. Σε ένα διαλυμένο ΕΣΥ είναι πλέον κανονικότητα να πεθαίνουν άνθρωποι ακόμα και σε καρότσες αγροτικών.

Τα έργα για την αναβάθμιση των χώρων νοσηλείας και υγιεινής στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά επιθεώρησε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροΐλο.

Ο Κ. Μητσοτάκης, μετά την ξενάγησή του σε πτέρυγες και ορόφους του νοσοκομείου όπου γίνονται εργασίες ή και έχουν ολοκληρωθεί, είπε ότι «θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ταχύτητα με την οποία δρομολογείται το σημαντικό έργο ανακατασκευής του Τζάνειου Νοσοκομείου. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις παλιές πτέρυγες. Όσοι εργάζεστε εδώ ή έχετε νοσηλευθεί, γνωρίζετε την κατάσταση η οποία δυστυχώς επικρατούσε στο νοσοκομείο. Είχε να γίνει ουσιαστική ανακατασκευή από το 1960, ενημερώθηκα. Και βέβαια, μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με τις νέες πτέρυγες, με θαλάμους οι οποίοι πια έχουν τουαλέτες, έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας, αλλά και εργασίας, σε ένα νοσοκομείο το οποίο είναι τόσο ταυτισμένο με την πόλη του Πειραιά».

«Θέλω να τονίσω ότι οι πόροι οι οποίοι αξιοποιήθηκαν για την ανακατασκευή του Τζάνειου προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και θέλω να ευχαριστήσω το ΤΑΙΠΕΔ, ως φορέα υλοποίησης, για την πολύ μεγάλη ταχύτητα με την οποία δρομολογεί σημαντικά έργα, τα οποία μόνο στα νοσοκομεία μας ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πιάνουν τόπο και μέσα από αυτούς υλοποιούμε έργα τα οποία χρόνιζαν εδώ και πολύ καιρό, για την αναβάθμιση συνολικά της δημόσιας υγείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας», είπε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, συνεχάρη «όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, διότι δεν είναι εύκολο να προχωράς σε μία τέτοια παρέμβαση με το νοσοκομείο “εν κινήσει”, να λειτουργεί δηλαδή. Το ίδιο θα συμβεί και με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Οπότε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνεργασία σας και για την κατανόησή σας. Αλλά κι εσείς βλέπετε τα αποτελέσματα αυτής της παρέμβασης: καλύτερες συνθήκες εργασίες για εσάς και σίγουρα καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς οι οποίοι έρχονται και νοσηλεύονται στο Τζάνειο. Έτσι οραματιζόμαστε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας: με ποιοτικές υποδομές, με ουσιαστική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε. Οπότε εύχομαι καλή και γρήγορη ολοκλήρωση των έργων».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «μετά από 60 και πλέον χρόνια γίνεται μία ουσιαστική ανακαίνιση όλων των χώρων του νοσοκομείου. Σε χρόνο ρεκόρ, σε λιγότερο από δύο μήνες, κ. Πρόεδρε, ξεκίνησε η εργολαβία, παραδόθηκαν ήδη οι δύο πρώτοι όροφοι, πλήρως ανακαινισμένοι και ανακατασκευασμένοι, κατασκευάζεται ο τρίτος και ακολουθούμε για τον τέταρτο. Και σε έναν μήνα από σήμερα ξεκινάμε και την επόμενη εργολαβία, που ανακαινίζουμε όλα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στο ισόγειο του νοσοκομείου. Έτσι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024, το Τζάνειο θα είναι πρακτικά ένα καινούργιο νοσοκομείο».

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα για τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την οποία σιγοντάρει κιόλας ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το σχέδιό της που είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, κόσμος πεθαίνει, ή κινδυνεύει να πεθάνει, εξαιτίας του απόλυτου χάους, το οποίο επιδεινώθηκε την τελευταία τετραετία.

Το σύστημα υγείας ειδικά στην περιφέρεια είναι διαλυμένο. Ομως, είναι θέμα… ανθρωπιάς και πολιτισμού να ξαναχτίσουμε από την αρχή ένα «νέο ΕΣΥ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ