Πολλά τα εκατομμύρια: Πόσα χρήματα θα βάλουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στα ταμεία τους αν προκριθούν στο Champions League

Ο Παναθηναϊκός απόψε (ΟΑΚΑ, ώρα 22.00) και η ΑΕΚ αύριο (Opap Arena, ώρα 22.00) έχουν να παίξουν για δύο λόγους: Για τη δόξα της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League και τα χρήματα που απορρέουν από τη συμμετοχή.

Και δεν είναι λίγα! Μπορεί σε περίπτωση αποκλεισμού να συνεχιστεί το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στο Europa League, αλλά θα χάσουν… του κόσμου τα λεφτά.

Εξηγούμαστε: Πρόκριση στους ομίλους του Champions League σημαίνει μπόνους από την UEFA που φθάνει τα 15,64 εκ. ευρώ. Αντίθετα αποκλεισμός και συμμετοχή στο Europa League σημαίνει… μόλις 3,630 εκ. ευρώ.

Η διαφορά είναι χαώδης και συνεχίζεται με τα μπόνους επιτυχιών στις διοργανώσεις. Η νίκη στους ομίλους του Champions League πληρώνεται με 2,8 εκ. ευρώ που στο Europa League «πέφτει» στις 630.000 ευρώ.

Ομοίως τεράστια είναι και η διαφορά στην ισοπαλία που στη διοργάνωση των πρωταθλητών είναι 600.000 ευρώ, ενώ στο Europa 110.000 ευρώ.

Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τα… παρελκόμενα. Άλλες οι τιμές των εισιτηρίων στους αγώνες της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο κι άλλες στη δεύτερη σημαντικότερη στην Ευρώπη. Άλλο το πρεστίζ (και τα διαφημιστικά έσοδα) να παίζεις Τρίτη ή Τετάρτη μέχρι τον Δεκέμβριο, ημέρες που γίνονται οι αναμετρήσεις του Champions League κι άλλο την Πέμπτη που παίζουν στο Europa League και το Conference League.

Το κίνητρο της πρόκρισης είναι ισχυρό και θα τους φιλάθλους (γενικώς…) που στην περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους θα έχουν την ευκαιρία να δουν κάποιες από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο, στην αντίθετη, απλά, μερικές καλές.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ