Ποιά θα είναι η στάση της αντιπολίτευσης μετά τον «αντιδημοκρατικό ελιγμό» του Μητσοτάκη

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της αντιπολίτευσης κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, μετά τα όσα προέκυψαν χθες από τη δημόσια παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι σε έναν πλήρως αντιδημοκρατικό «ελιγμό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρότρυνε τους βουλευτές, που διαφωνούν να απέχουν από την διαδικασία, καθώς όπως είπε η αποχή είναι «μία αξιοπρεπής στάση».

Όσα αντιπολιτευόμενα κόμματα στηρίζουν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για την πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο «με τις πλάτες» των βουλευτών άλλων κομμάτων και αφήνουν να εννοηθεί ότι η στάση τους δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα ο Σωκράτης Φάμελλος, κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι «για να καλύψει τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες βουλευτών του, τους υποδεικνύει την αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το δικαίωμα στο γάμο». Ο κ. Φάμμελος επισήμανε επιπλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην Πρόταση Νόμου που κατέθεσε στη Βουλή για το ίδιο θέμα και η οποία δεν προβαίνει σε διακρίσεις με βάση των σεξουαλικό προσανατολισμό των πολιτών.

«Η λύση είναι μία. Να υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών. Και να σεβαστεί το δικαίωμα όλων στο γάμο και στη δημιουργία οικογένειας» είπε τέλος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

ΠΑΣΟΚ

Απο την άλλη το ΠΑΣΟΚ δηλωνει: «Πόσο θεσμική συμπεριφορά είναι άραγε η προτροπή σε αποχή, και ενώ διστάζει να επιβάλλει κομματική πειθαρχία ακόμα και στους Υπουργούς του, να το ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης;» διερωτήθηκε το ΠΑΣΟΚ χωρίς να ανακοινώσει αν σκοπεύει να αναλάβει εκείνο το πολιτικό κόστος της ψήφισης του νομοσχεδίου την ώρα που οι κυβερνητικοί βουλευτές «θα κάνουν… τα ρεπό τους».

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τάχθηκε μεν αναφανδόν υπέρ της αναγνώρισης της ισότητας στο γάμο αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να αναλάβει το κόμμα του τα βάρη των γαλάζιων βουλευτών. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα περιμένει να μεταβιβάσει ο κ. Μητσοτάκης στο ΠΑΣΟΚ τα εσωκομματικά του προβλήματα. Εμείς δεν θα δέσουμε τα κορδόνια της Νέας Δημοκρατίας» συμπλήρωσε αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ