«Πιθανώς να μην έχουμε φτάσει ακόμα στο αποκορύφωμα…» – Τι περιμένουμε από τη νέα έξαρση κορωνοϊού


Ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης
, μίλησε για την έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων και του κορωνοϊού. Επισήμανε ότι βρισκόμαστε στην περίοδο της χειμερινής έξαρσης που ξεκίνησε από τα μέσα Νοεμβρίου και εξελίσσεται με αυξημένο αριθμό ασθενών, ωστόσο, ο κίνδυνος δεν έχει φτάσει ακόμα στο αποκορύφωμά του.

Αναφέροντας τα στατιστικά στοιχεία, ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω από 1.500 ασθενείς με COVID-19 στα νοσοκομεία και περίπου 90 διασωληνωμένοι. Παρόλο που ο αριθμός είναι χαμηλότερος από την προηγούμενη πανδημία, αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 20%.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι απαραίτητα αναγκαία η υιοθέτηση οριζόντιων μέτρων σε επίπεδο υποχρεωτικότητας. Ωστόσο, υπογράμμισε τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης, ιδιαίτερα για τον ευαίσθητο πληθυσμό.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Πόσο κοντά είμαστε στη λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό

Όσον αφορά τις συμπτώματα, επεσήμανε ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν συμπτώματα όπως συνάχι, μπούκωμα/πονόλαιμος, και πυρετός. Συνέστησε σε ευάλωτες ομάδες, όπως άτομα άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα, να φορούν μάσκα όταν μετακινούνται.

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της έγκαιρης ενημέρωσης του γιατρού σε περίπτωση που κάποιος παρουσιάσει συμπτώματα και ανέφερε τη σημασία των εμβολιασμών για τη γρίπη και τον κορωνοϊό, συνιστώντας σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί να λάβουν τον εμβολιασμό τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ