Πασχαλινή έξοδος με τιμές «φωτιά» στη βενζίνη

«Τσουχτερή» αναμένεται να είναι η έξοδος για τους εκδρομείς του Πάσχα, οι οποίοι ταξιδεύουν με αυτοκίνητο. Η τιμή της βενζίνης «τραβά» και πάλι την ανηφόρα, και το ράλι ακρίβειας συνεχίζεται…

«Χρυσό» βενζίνη με 2 ευρώ!
Η μέση πανελλαδική τιμή στην απλή αμόλυβδη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης (11/4) διαμορφώνεται στα 1,942 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική φτάνει τα 1,914 ευρώ το λίτρο ενώ στη Θεσσαλονίκη τα 1,905 ευρώ το λίτρο. Υπάρχουν ωστόσο και περιοχές της Ελλάδας -και κατά κύριο λόγο στα νησιά- όπου η μέση τιμή έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου: «Κάθε χρόνο το Πάσχα από πολύ νωρίς αρχίζει μια ζήτηση υψηλή ειδικά στις βενζίνες». Από την άλλη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, αποδίδει την εξήγηση στην υψηλή φορολογία: «Η Ελλάδα έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη, γεγονός που είναι δυσανάλογο με την αγοραστική μας δύναμη. Η μόνη λύση είναι η μείωση των φόρων».

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ