Αν μπει αυτό το κόμμα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σίγουρα δεύτερος – Οι ανοησίες Τσίπρα και οι μυστικές δημοσκοπήσεις

Η Πυθία αποκαλύπτει

Λοιπόν, για να τελειώνουμε.

Τις ανοησίες που ξεστομίζει κάθε τρεις και λίγο ο Τσίπρας για κυβέρνηση των νικητών ή προοδευτική συγκυβέρνηση δεν τις πιστεύει ούτε ο ίδιος. Την απλή αναλογική ούτε ο ίδιος γνωρίζει γιατί την έφερε. Μάλλον την είχε φέρει για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες μίας παρεούλας μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι γνωστό ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Ας αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι η απόρριψη, από τον ίδιο, της οποιασδήποτε προοπτικής σχηματισμού κυβέρνησης των ηττημένων, συνιστά άρνηση της απλής αναλογικής που ο ίδιος, ανοήτως, εισήγαγε στον πολιτικό βίο – λες και βρισκόμαστε στο 1958 – με αποτέλεσμα σήμερα η πολιτική αποσταθεροποίηση να βρίσκεται προ των πυλών.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε άλλα δύο κόμματα για να συγκυβερνήσει με τον εκλογικό νόμο που έφερε. Ας υποθέσουμε ότι αυτά τα δυο κόμματα είναι 1. το ψευτοΠΑΣΟΚ (υβρίδιο εκσυγχρονιστικού υπολείμματος και κρυφοδεξιού μορφώματος) 2. Το ΜΕΡΑ25, το κόμμα δηλαδή του Βαρουφάκη τον οποίο έδιωξε κάποτε ο Τσίπρας.

Για να συνεργαστεί και με τα δύο, θα πρέπει και τα δύο να είναι στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι σίγουρα. Για να είναι το ΜΕΡΑ25 θα πρέπει να ανεβάσει τα ποσοστά του. Για να ανεβάσει τα ποσοστά του θα πρέπει από κάποια εκλογική βάση να πάρει ψηφοφόρους. Όλες οι έρευνες, η λογική και η ίδια η ζωή δείχνουν ότι δεξαμενή ψηφοφόρων για το ΜΕΡΑ25 είναι η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχει σημαντικές διαρροές προς το ΜΕΡΑ25.

Αν μπει το ΜΕΡΑ25 στη Βουλή τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος. ΣΙΓΟΥΡΑ Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα σχηματίσει, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, κυβέρνηση των ηττημένων.

Καληνύχτα!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ