Παραδοχή ανικανότητας από τον Μητσοτάκη: «Ζήτησα πρόσθετη στήριξη από την Κομισιόν»

Οικονομική στήριξη από την Κομισιόν για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel ανακοίνωσε ότι ζήτησε με επιστολή του στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά την σύσκεψη στην οποία συμμετείχε στο Συντονιστικό της Λάρισας είπε ότι «Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή θεομηνία που έχει πλημμυρίσει έκταση τριπλάσια του Ιανού».

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν και συμβάλλουν στις προσπάθειες να απεγκλωβίσουν συμπολίτες μας.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα εκκενώσουμε τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν είτε από αέρα είτε με λέμβους. Επιχειρούν 15 ελικόπτερα και τα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας θα ενισχύονται. Το φαινόμενο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί αλλά έχουμε προβλήματα στη Λάρισα και την απόληξη του Πηνειού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι απαιτείται η μέγιστη δυνατή εγρήγορση και τόνισε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών και της ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Διαβεβαίωσε ότι η χώρα έχει τις οικονομικές δυνατότητες και τον μηχανισμό αρωγής για να δουν οι συμπολίτες μας την ανακούφιση που χρειάζονται.

«Ταυτόχρονα έχω ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες να διεκδικήσω από την ΕΕ την μέγιστη δυνατή στήριξη για να λάβει η χώρα μας βοήθεια. Έχω στείλει επιστολή στην Προέδρο της Κομισιόν για να πάρουμε πρόσθετη στήριξη και η Κομισιόν να μην μένει στα λόγια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι έχουν γίνει επαφές με την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για δάνειο με ευνοϊκούς όρους.

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από όλους και όλες «να είμαστε ενωμένοι σε αυτή την πρόκληση για την πατρίδα μας. Δεν το βάζουμε κάτω. Όλοι μαζί θα ξαναχτίσουμε αυτά που η φύση με τόση μανία κατέστρεψε».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...