Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε πώς θα μπαίνει ο κόσμος στα γήπεδα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για τη διαχείριση των γηπέδων κατά την αναστολή τους, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάζει τις εν λόγω αλλαγές κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, προβλέπονται τα εξής:

  1. Κάμερες στα γήπεδα: Η εγκατάσταση καμερών για ενίσχυση της ασφάλειας στα γήπεδα.
  2. Μητρώο μελών ανά σύλλογο: Καθιέρωση μητρώου με τα μέλη ενός συλλόγου, επιτρέποντας μόνο μία λέσχη ανά άτομο.
  3. Ηλεκτρονικά εισιτήρια: Εισαγωγή ηλεκτρονικών εισιτηρίων με δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης του κατόχου μέσω κινητής εφαρμογής.
  4. Αυτοματοποιημένες διοικητικές ποινές: Εφαρμογή αυτοματοποιημένου συστήματος επιβολής ποινών σε περιστατικά όπως η ρίψη κροτίδας ή η άναμμα φωτοβολίδας, με αυτόματη επιβολή ποινών όπως η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.
  5. Αναβάθμιση της παρουσίας της αστυνομίας: Αναδιοργάνωση της παρουσίας της αστυνομίας στα γήπεδα, με στόχο τη μη αναγκαστική κατανάλωση μεγάλων ανθρώπινων πόρων κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της έρευνας από τη Δικαιοσύνη, που θα ερευνά πιο ενδελεχώς τη διασύνδεση της βίας στα γήπεδα με τη δράση εγκληματικών οργανώσεων. Τέλος, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη επαναφοράς των γηπέδων ως χώρων αθλητικής άμιλλας και αρμονικής συνάντησης των φιλάθλων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ