Ο γιος του Σόρος άρχισε τις απολύσεις: Περικοπές άνω του 40% στις θέσεις του Open Society

H Open Society Foundations, ο μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, σχεδιάζει να περικόψει τουλάχιστον το 40% του προσωπικού μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός, του οποίου τα ηνία πρόσφατα παραδόθηκαν από τον 92χρονο μεγαλοεπενδυτή στον γιο του Άλεξ, ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε «ουσιαστικές αλλαγές» στο επιχειρησιακό μοντέλο. Αυτές, εξήγησε εκπρόσωπος του οργανισμού, περιλαμβάνουν «αισθητή μείωση του ανθρώπινου δυναμικού, όχι μικρότερη από το 40%».

Ο Σόρος έχει δωρίσει περισσότερα από 32 δισ. δολάρια στον οργανισμό, ο οποίος είχε περισσότερους από 500 υπαλλήλους στα τέλη του 2021 και χορηγεί χρήματα για ανθρωπιστικούς σκοπούς και σκοπούς προώθησης της δημοκρατίας, που εκτείνονται από μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα έως πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Το διοικητικό συμβούλιο σχεδιάζει να αναμορφώσει τις δραστηριότητες ανά το παγκόσμιο δίκτυο με στόχο να δημιουργήσει έναν πιο ευκίνητο οργανισμό» αναφέρει η ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο νέος CEO, Άλεξ Σόρος και ο πρόεδρος του ΔΣ, Μαρκ Μάλοχ Μπράουν. «Όσο ο Open Society θα εργάζεται για αυτές τις αλλαγές, το ΔΣ παραμένει σταθερά αφοσιωμένο στις βασικές προτεραιότητες: δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, κλιματική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των ανισοτήτων».

Τα μεγαλύτερα έξοδο του οργανισμού του 2021 ήταν οι πληρωμές μισθών και επιδομάτων. Διέθεσε περίπου 72 εκατ. δολάρια σε μισθούς και 40 εκατ. δολάρια σε επιδόματα και συνταξιοδοτικά ταμεία.

Ο 37χρονος Άλεξ είχε δηλώσει «πιο πολιτικοποιημένος» από τον πατέρα του σε πρόσφατη συνέντευξη στη Wall Street Journal και είχε εκφράσει ανησυχία για την πιθανότατα επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ