Οι αγροτικές κινητοποιήσεις κλονίζουν την κυβέρνηση – Δεν αρκούν τα ημίμετρα

Η εντεινόμενη δυσαρέσκεια των αγροτών έχει προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στην κυβέρνηση, αναγκάζοντας ακόμη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επανεξετάσει τις στρατηγικές αντιμετώπισης των αγροτικών αιτημάτων. Η κατάσταση αυτή αναδεικνύεται εν μέσω σημαντικών κινητοποιήσεων και προετοιμασιών για μεγάλες διαμαρτυρίες, ενώ ταυτόχρονα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκφράζει τις δικές του ανησυχίες για τις κρατικές ενισχύσεις προς τον αγροτικό τομέα.

Σε μία περίοδο έντονων αγροτικών διαμαρτυριών, η κυβέρνηση προσπαθεί με ημίμετρα την αποκλιμάκωση της οργής, με τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει νέα μέτρα και ενισχύσεις στη Βουλή. Παρ’ όλα αυτά, οι προηγούμενες εξαγγελίες φαίνεται να μην έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τους αγρότες να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και να προετοιμάζονται για μεγαλύτερες δράσεις.

Το ΔΝΤ, μέσω της Γενικής Διευθύντριας Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα, εκφράζει την κατανόησή του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αλλά ταυτόχρονα τονίζει την ανάγκη για δημοσιονομική σταθεροποίηση, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν οι συνεχείς κρατικές ενισχύσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Αυστηρή προειδοποίηση του ΔΝΤ ότι οι κυβερνήσεις θα «μετανιώσουν» όσα υπόσχονται στους αγρότες

Ενώ η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για τον μετριασμό της κρίσης, το επίκεντρο των προσπαθειών επικεντρώνεται στην ανακοίνωση μέτρων που θα αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις και την τιμή του αγροτικού πετρελαίου. Η κατάσταση απαιτεί μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της άμεσης ανάγκης για υποστήριξη των αγροτών και της μακροπρόθεσμης δημοσιονομικής βιωσιμότητας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ