Ξέσπασε ο πανικόβλητος Ανδρουλάκης κατά Λοβέρδου – Χριστοφιλοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε τις απόψεις του σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1, αναφορικά με την εσωτερική δυναμική του κόμματος και την ευρύτερη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Επικέντρωσε τις απαντήσεις του τόσο στις κινήσεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου όσο και του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός σε διάλογο με τη Νέα Αριστερά.

Στη συνέντευξή του, ο Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σημασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ στις ευρωπαϊκές εκλογές και αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου, καθώς και στις πολιτικές προθέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Δεν είναι πρώτη φορά που κάνει κόμμα ο κ. Λοβέρδος»

«Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη, δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωπαϊκές εκλογές» σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ONE, αναφερόμενος στον κ. Λοβέρδο και στην κ. Χριστοφιλοπούλου.

Ειδικότερα ως προς τις προθέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου να κάνει κόμμα σημείωσε: «Δεν είναι πρώτη φορά που κάνει κόμμα ο κ. Λοβέρδος. Καταλαβαίνω την προσπάθεια που γίνεται από ένα ισχυρό μιντιακό σύστημα, από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και τους δορυφόρους του. Δεν θα τα καταφέρουν».

«Η κ. Χριστοφιλοπούλου έπρεπε να είναι πιο φειδωλή στις δηλώσεις της»

Κληθείς να σχολιάσει την προσχώρηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ανδρουλάκης διερωτήθηκε: «Είναι σύγχρονη κεντροαριστερά να δεχτώ πίσω ανθρώπους τυχοδιώκτες;». «Ακουσα την κ. Χριστοφιλοπούλου να λέει ότι πήγε στη Ν.Δ. γιατί -λέει- κάνουμε αντιπολίτευση του ’80» είπε και συνέχισε λέγοντας:

«Το καλοκαίρι του 2022 -αν δεν κάνω λάθος αρχές Ιουλίου- η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε σε μένα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλει να ξανακατέβει βουλευτής και πως της είχε κάνει πρόταση ο κ. Μητσοτάκης να την βάλει στη θέση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, του κ. Μενουδάκου. Θέλω να σας πω ότι στη γιορτή της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης μου το είπε και προσωπικά. Με ρώτησε: “γιατί δεν δέχεσαι μιας και απαιτείται πλειοψηφία 3/5 για να γίνει η αντικατάσταση;”. Για καλή τύχη δική μου και κακή τύχη της κ. Χριστοφιλοπούλου και του κ. Μητσοτάκη, λίγες ημέρες πριν είχα μάθει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου από το Predator. Η κ. Χριστοφιλοπούλου ήταν η επιλογή του κ. Μητσοτάκη για να αντικαταστήσει τον κ. Μενουδάκο, έναν άνθρωπο που έδωσε αγώνα για να φτάσουν τα “χτυπήματα” του Predator στη Βουλή. Διότι γνώριζε εκ των προτέρων ο κ. Μητσοτάκης την υπόθεση Κουκάκη και ήθελε να βάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα πρόσωπο, που δεν θα το χρεώνεται η Νέα Δημοκρατία αλλά θα του κάνει και τη δουλίτσα του. Κάποιοι άνθρωποι, επιτέλους, ας μην προκαλούν ούτε τη νοημοσύνη, ούτε την αξιοπρέπειά μας. Διότι αυτό που συνέβη το καλοκαίρι του 2022, έπρεπε να κάνει την κ. Χριστοφιλοπούλου να είναι πιο φειδωλή στις δηλώσεις της».

Όπως σημείωσε, η κ. Χριστοφιλοπούλου «έχει δημοκρατικό δικαίωμα να πάει στη Νέα Δημοκρατία, που καθύβριζε πριν κάποια χρόνια» αλλά θα έπρεπε «να το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάχνει άλλοθι, ενώ έχει πάει στη Νέα Δημοκρατία από το καλοκαίρι του 2022 επί της ουσίας».

Σχολιασμός των Θέσεων της Εκκλησίας για Ομόφυλα Ζευγάρια

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Ανδρουλάκης σχολίασε τις θέσεις της Εκκλησίας και τη στάση της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τη σεβαστή, αλλά προβλεπόμενη, αντίδραση της Εκκλησίας από μια θεολογική σκοπιά.

Επικείμενες Ευρωεκλογές και Συνεργασίες

Επιπλέον, τόνισε τη διάθεση του ΠΑΣΟΚ για συνομιλίες με πρόσωπα από τη Νέα Αριστερά και άλλα κόμματα που ενδέχεται να μοιράζονται κοινές ανησυχίες και προτεραιότητες, ενώ έθεσε το θέμα της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς με νέα πρόσωπα και πολιτικούς όρους.

Θέματα Ασφάλειας και Εξοπλισμών

Στη συνέντευξή του, ο Ανδρουλάκης ανέλυσε επίσης το ζήτημα των εξοπλισμών και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας, τονίζοντας την ανάγκη για ισχυρή αποτρεπτική δύναμη της χώρας, παράλληλα με την ανάγκη για μια συνετή και ορθολογική προσέγγιση στο θέμα των αμυντικών δαπανών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ