Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα έχει διάρκεια- Ολοκληρώθηκε η «πρώτη φάση» της επιχείρησης του Ισραήλ

Νέος κύκλος αίματος είναι σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισράηλ.

Καθώς ο ισραηλινός στρατός και οι μαχητές της Χαμάς από τη Γάζα συνεχίζουν να συγκρούονται, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ο στρατός θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις του για να καταστρέψει τη Χαμάς και «να πάρει εκδίκηση για αυτή τη μαύρη μέρα». Αλλά προειδοποίησε: «Αυτός ο πόλεμος θα πάρει χρόνο. Θα ειναι δυσκολο».

Σε νυχτερινό του διάγγελμα, ο Νετανιάχου, ο οποίος νωρίτερα κήρυξε το Ισραήλ σε κατάσταση πολέμου, είπε ότι το Ισραήλ εξαναγκάστηκε στον πόλεμο «από μια δολοφονική επίθεση της Χαμάς» και το πρώτο στάδιο θα τελειώσει τις επόμενες ώρες, όταν οι περισσότεροι από τους μαχητές στο ισραηλινό έδαφος θα έχουν εξοντωθεί.

«Θα μετατρέψουμε σε ερείπια όλα τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς και επιχειρεί», πρόσθεσε. «Φύγετε από εκεί τώρα», είπε απευθυνόμενους στους κατοίκους της Γάζας, που δεν έχουν τρόπο να εγκαταλείψουν ττην περιοχή των 2,3.

«Η Χαμάς θέλει να μας σκοτώσει όλους. Είναι ένας εχθρός που δολοφονεί μητέρες και παιδιά στα σπίτια τους, στα κρεβάτια τους. Ένας εχθρός που απαγάγει ηλικιωμένους και παιδιά», συμπλήρωσε.

Αργότερα, σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) νωρίς την Κυριακή, ανέφερε ότι η «πρώτη φάση» της επιχείρησης έχει τελειώσει και ότι το Ισραήλ έχει αντιμετωπίσει την πλειοψηφία των μαχητών της Χαμάς εντός της επικράτειάς του. Δεσμεύθηκε να συνεχίσει την επίθεση «χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς ανάπαυλα».

Στο μεταξύ, το γραφείο του εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα και αγαθά στη Γάζα. Μεγάλο μέρος της Γάζας είχε ήδη βυθιστεί στο σκοτάδι από χθες το βράδυ, αφού διακόπηκαν νωρίτερα την ίδια μέρα οι ενεργειακές προμήθειες από το Ισραήλ, το οποίο τροφοδοτεί σχεδόν το σύνολο της ηλεκτροδότησης των εδαφών.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού ανέφερε επίσης ότι το υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε μέτρα για την καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ «εδώ και πολλά χρόνια».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...