Νέος γραμματέας ΝΔ: Όλα τα ονόματα που «παίζουν»

Νέος γραμματέας ΝΔ: Όλα τα ονόματα που «παίζουν». Στο κυβερνών κόμμα αναμένεται σύντομα να αρχίσει για τα καλά η διαδικασία εξεύρεσης νέου γραμματέα.

Σύμφωνα με το topontiki.gr, o νυν γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων δεν μπορεί να έχει «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη» – και το ρόλο του γραμματέα και αυτόν του κυβερνητικού εκπροσώπου , οπότε επείγει να βρεθεί το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει στα κομματικά του καθήκοντα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθυμεί ο νέος γραμματέας του κόμματος να είναι ένα κατά το δυνατόν καινούργιο πρόσωπο και, αν αυτό είναι εφικτό, να είναι και γυναίκα, θέλοντας να στείλει κι ένα μήνυμα σε όσους τον κατηγορούν για… ανδροκρατούμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αν και ακόμα τα πράγματα είναι… ρευστά, εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να «κλείσει» η συγκεκριμένη υπόθεση με το ερώτημα να είναι αν το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα προέρχεται από την Κ.Ο. της ΝΔ ή αν θα είναι αμιγώς κομματικό.

Όσον αφορά στις γυναίκες, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αυτά της Μαρίας Συρεγγέλα, της Ζέτας Μακρή και της Έλενας Ράπτη, χωρίς, ωστόσο, λένε οι ίδιες πληροφορίες, να αποκλείεται και κάποιο όνομα-έκπληξη στην τελευταία στροφή.

Από την άλλη, με το caveat ότι ο νέος γραμματέας θα πρέπει να γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και να είναι έτοιμος για… πολύ τρέξιμο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του γραμματέα έχουν προταθεί τρεις νυν υφυπουργοί, οι Γιάννης Κεφαλογιάννης (Άμυνας), Βασίλης Σπανάκης (Εργασίας) και Γιώργος Κώτσηρας (Εξωτερικών).

Ωστόσο, μια τέτοια επιλογή θα υποχρεώσει τον Κ. Μητσοτάκη να προβεί σε παρεμβάσεις στην κυβέρνηση, κάτι που, όπως είναι γνωστό, δεν τον ενθουσιάζει – ο ίδιος έχει προς ώρας αποκλείσει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Μένοντας στην Κ.Ο. της ΝΔ, κάποιες πηγές του κόμματος βάζουν στο πλάνο και κάποιους βουλευτές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναλάβουν το ρόλο του γραμματέα, είτε λόγω εμπειρίας είτε λόγω του καλού rapport που έχουν με τον Κ. Μητσοτάκη. Τέλος, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το «υπόδειγμα Μαρινάκη» (κομματικό στέλεχος πρώτης γραμμής με οργανωτική εμπειρία, χωρίς ντε και καλά να είναι βουλευτής) θα μπορούσε να δείξει το δρόμο για τον διάδοχό του, με τα ονόματα του Τάσου Γαϊτάνη (πρώην εκπρόσωπος του κόμματος) και του Γιάννη Σμυρλή (γενικός διευθυντής της ΝΔ) να έχουν εξεταστεί ως ενδεχόμενα.

Όπως και νά’χει, πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θέλει το θέμα του γραμματέα να κλείσει το συντομότερο δυνατόν και το κόμμα να αρχίσει να «τρέχει» για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024, ώστε να αποφευχθούν αρνητικές εκπλήξεις όπως αυτές του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οπότε εντός του μήνα αναμένονται εξελίξεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ