Νέα δημοσκόπηση ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα – Ποιός είναι δεύτερος και ποιοί βγαίνουν εκτός Βουλής (pics)

Ανατροπή και επιστροφή στη δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με οριακή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview.

Η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί τεράστιο προβάδισμα 15,4 ποσοστιαίων μονάδων, το ΚΚΕ ενισχύεται και σε αυτή την έρευνα, ενώ η Νέα Αριστερά εντοπίζεται κάτω από το όριο του 3%, καταγράφοντας μόλις 2,5%.

Το ερώτημα αφορούσε στις κάλπες των ευρωεκλογών. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται, σύμφωνα με το γκάλοπ στο 29,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,8%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,4% και το ΚΚΕ στο 6,8%. Η Ελληνική Λύση ενισχύεται σε σχέση με το εκλογικό της αποτέλεσμα και είναι στο 6,5%, ενώ Νίκη και Σπαρτιάτες είναι στο 3,3% και 2% αντίστοιχα.

Σε ερώτηση τι θα ψηφίζατε αν γίνονταν εθνικές εκλογές, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,2%. Η ΝΔ βρίσκεται στο 31,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13% επιστρέφοντας στη δεύτερη θέση μετά από διαρκή δημοσκοπική κάμψη που τον έδειχνε να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μία διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους. Από ότι φαίνεται, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ενισχυμένο σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιουνίου (11,8%), συγκεντρώνοντας 12,5%. Το ΚΚΕ είναι στο 6,7%, η Ελληνική Λύση ανεβαίνει στο 6,5% (από το 4,4%), η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει 3,1%, οι Σπαρτιάτες 2% και η Νίκη 4%.

Στην πρώτη δημοσκόπηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας Νέα Αριστερά που καταγράφει η εταιρεία, λαμβάνει ποσοστό 2%, με την εκτίμηση ψήφου να κυμαίνεται ανάμεσα στο 2% και στο 3%.

Καταλληλότητα πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μακράν πρώτος στο ερώτημα για το ποιον θεωρεί η κοινή γνώμη καταλληλότερο για πρωθυπουργό και καταγράφει ποσοστό 42%.

Δεύτερος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης με 15% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, με 11%.

Όσο για τη δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών η κατάταξη είναι η εξής:

  • Μητσοτάκης: 41,5% (από 49,7%)
  • Κουτσούμπας: 35,5% (από 28,7%)
  • Ανδρουλάκης: 22,6% (από 18,3%)
  • Κωνσταντοπούλου: 21,1%
  • Κασσελάκης: 20%
  • Βελόπουλος: 18,3% (από 10,9%)
  • Νατσιός: 9,8%
  • Στίγκας: 3,8%

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ