Μητσοτάκης: Αύριο ανακοινώνουμε νέες πρωτοβουλίες για το θέμα της ακρίβειας

Αύριο θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες για το θέμα της ακρίβειας τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του προς τους υπουργούς του αφού ευχήθηκε υγεία και δύναμη τόνισε ότι οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας.

Απευθυνόμενος μάλιστα στα μέλη της κυβέρνησής του είπε: Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε αυστηροί κριτές της δικής μας απόδοσης. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση στη Βουλή για την επιστολική ψήφο και έρχεται και το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης αλλά και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προέταξε το πρόγραμμα Δοξιάδης με βάση το οποίο όλη η χώρα θα αποκτήσει σύγχρονα σχέδια πολεοδομίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι με μια σημαντική χρηματοδότηση το πρόβλημα διεκδικεί την λύση του και θα υπάρχουν νέα πολεοδομικά σχέδια σε όλη την Επικράτεια με τις προστατευόμενες ζώνες κάθε περιοχής και ανοίγει η διαδικασία να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα του χαρακτηρισμού των δημοτικών δρόμων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι θα υπάρχουν νέες πρωτοβουλίες για την αυθαίρετη δόμηση. Πρέπει να κλείσουμε κάθε δυνατότητα στην παρανομία και πλέον θα εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο ότι χτίζεται αυθαίρετα στην Επικράτεια. Απελευθερώνει την νόμιμη δόμηση και απεγκλωβίζει χιλιάδες ιδιοκτήτες από κάθε γκρίζο καθεστώς αβεβαιότητας. Όλα θα γίνονται με κανόνες και σεβασμό του περιβάλλοντος.

Αναφέρθηκε και στην Πολιτική Προστασία και το πλαίσιο υποχρεωτικής ασφάλισης, η επιστολική ψήφος θα συμπληρωθεί από ένα 4ετες σχέδιο για τον απόδημο ελληνισμό και συνεχίζουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Η ατζέντα του Υπουργικού έχει ως εξής:

  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την πολεοδομική μεταρρύθμιση,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2022/252/ΕΕ σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ένωση,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο του νομοσχεδίου για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών και την κρατική αρωγή,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα των πρωτοβουλιών για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού τομέα: α) Πρόταση για τη δημιουργία της «Νέος ΟΣΕ Α.Ε.», β) Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων του σιδηροδρομικού τομέα,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ