Μεγάλες φιλοδοξίες και υψηλοί στόχοι από τον Ανδρουλάκη μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις – Το μεγάλο ρίσκο

«Το πρώτο βήμα έγινε», τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη με αφορμή το ότι τέσσερις διαδοχικές έρευνες φέρνουν το Κίνημα στη δεύτερη θέση, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που είχε να συμβεί 10 και πλέον χρόνια και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί παρά να είναι μια σημαντική εξέλιξη, που αλλάζει (μόνιμα;) τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ωστόσο, ο Ν. Ανδρουλάκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του paron.gr δεν αρκείται σε αυτό: «Στόχος μας δεν είναι να ξεπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε. Δήλωση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια, άλλα επικριτικά και άλλα ειρωνικά. Είναι εφικτό μέσα σε τέσσερα χρόνια το 12% να γίνει 40%;

Παράγοντες της Χαρ. Τρικούπη σημειώνουν ότι στην πολιτική τα τέσσερα χρόνια ισοδυναμούν με αιώνα, μπορεί να συμβούν τα πάντα. Υπενθυμίζουν δε την πορεία που είχε διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να γίνει κυβέρνηση το 2015. Μόνο που ούτε οι συνθήκες, πολιτικές και κοινωνικές, είναι οι ίδιες ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει την ανάλογη δυναμική που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2010 – 2015.

Στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα μετακινηθεί προς το ΠΑΣΟΚ. Ενώ είναι προφανές ότι πο­ντάρουν και στη φθορά της Νέας Δημοκρατίας από την άσκηση της εξουσίας στη δεύτερη αυτή συνεχή τετραετία. Βουλευτές του Κινήματος χαρακτηρίζουν ρίσκο την επιλογή του Ν. Ανδρουλάκη να βάλει τόσο ψηλά τον πήχη για τις ευρωεκλογές. Διότι, όπως τονίζουν, αν ο στόχος του δεύτερου κόμματος δεν επιτευχθεί, ενδεχομένως να τεθεί θέμα ως προς το πρόσωπό του. «Ο Ν. Ανδρουλάκης θα κριθεί στις ευρωεκλογές», ήταν η… προειδοποιητική δήλωση του Οδ. Κωνσταντινόπουλου. Οι ίδιοι βουλευτές επισημαίνουν ότι, αν αποκρυσταλλωθεί η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως να μπει σε ανοδική τροχιά και να χάσει το ΠΑΣΟΚ το εύθραυστο προβάδισμα που έχει αποκτήσει στην παρούσα φάση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ