Μαζική η έξοδος για το Πάσχα με πληρότητα σε πλοία και ΚΤΕΛ – Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. στις εθνικές οδούς

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, που χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής από τα διόδια της Κορίνθου πέρασαν περισσότερα από 72.200 οχήματα και από τα διόδια της Λαμίας 50.620.

Σε ισχύ είναι τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ και σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων, στις εθνικές οδούς, έως τις 4 το μεσημέρι.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικών ελέγχων, σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου, για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων.

Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και ανατολικό Αιγαίο
Από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν χθες Μ. Πέμπτη 21.853 επιβάτες με 19 δρομολόγια, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένα 14 δρομολόγια που αναχωρούν με μεγάλες πληρότητες για τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρότητα για τις Κυκλάδες αγγίζει το 95%, για τα Δωδεκάνησα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο η πληρότητα στις καμπίνες είναι στο 100%, ενώ για την Κρήτη η πληρότητα ανέρχεται στο 60%. Για τον Αργοσαρωνικό η διαθεσιμότητα εισιτηρίων είναι μεγάλη εξαιτίας των πολλών δρομολογίων.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τα λιμάνια της Αττικής σε 46 δρομολόγια μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να ταξιδέψουν 37.093 επιβάτες και 5.592 Ι.Χ.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η κίνηση στα ΚΤΕΛ, με την πληρότητα να αγγίζει το 100%.

Πληρότητα και στα αεροδρόμια
Την τιμητική του έχει και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα αεροπλάνα να αναχωρούν με πληρότητες ακόμα και στο 100% τόσο για το εσωτερικό της χώρας όσο για το εξωτερικό.

Για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, έχουν προγραμματιστεί 298 αναχωρήσεις και 196 αφίξεις. Το Μεγάλο Σάββατο θα πραγματοποιηθούν συνολικά 555 πτήσεις και την Κυριακή του Πάσχα 723 πτήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι τοπ προορισμοί στο εσωτερικό από την Αθήνα είναι η Πάρος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Λήμνος και η Κάρπαθος και από τη Θεσσαλονίκη η Μύκονος, η Σαντονρίνη, η Χίος, η Λήμνος και η Μυτιλήνη.

Οι προορισμοί του εξωτερικού Στο δίκτυο εξωτερικού οι προορισμοί που έχουν μεγάλη κίνηση αυτή την στιγμή είναι στην Ιταλία, το Μιλάνο και η Ρώμη, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, η Βιέννη, αλλά και το …κλασικό Λονδίνο, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στα δρομολόγια προς Κύπρο.

Στο μεταξύ, σε λειτουργία εντάσσονται από σήμερα επιπλέον δρομολόγια στον Προαστιακό, στις διαδρομές Αθήνα-Μέγαρα-Αθήνα και Αθήνα-Κιάτο-Αθήνα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ