Κρεμλίνο: Δεν υπογράψαμε καμία συμφωνία στρατιωτικού περιεχομένου με τη Βόρεια Κορέα

Kατά την επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δεν υπέγραψαν καμία συμφωνία στρατιωτικού ή άλλου περιεχομένου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Κρεμλίνο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν υπήρξε κάποιο σχέδιο για την υπογραφή επίσημων συμφωνιών στη διάρκεια της επίσκεψης, κατά την οποία οι δύο ηγέτες είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλίες.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θεωρήθηκε μια επίδειξη στον υπόλοιπο πλανήτη της ειδικής σχέσης που ενώνει τη Ρωσία με τη Βόρεια Κορέα έναντι της Δύσης.

Τροφοδότησε επίσης τις ανησυχίες των Ηνωμένων Πολιτειών ότι ο Κιμ θα προσφέρει στο Κρεμλίνο βλήματα πυροβολικού και άλλα πυρομαχικά, τα οποία εδώ και καιρό έχουν στερεύουν από το ρωσικό οπλοστάσιο στην Ουκρανία.

Πούτιν: Δεν θα παραβιάσουμε καμία συμφωνία που αφορά την Κορέα

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος είπε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα παραβιάσει καμία συμφωνία που αφορά την Κορέα μετά τη συνάντησή του με τον Κιμ.

Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι επιθυμεί να εμβαθύνει τη σχέση της με την Πιονγκγιάνγκ.

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι τυχόν στρατιωτικές συμφωνίες ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Κιμ παραβιάζουν τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της Βόρειας Κορέας.

«Η Κορέα είναι ο γείτονάς μας και πρέπει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να θεμελιώσουμε καλές σχέσεις γειτονίας με τους γείτονές μας. Ναι, υπάρχουν συγκεκριμένα ιδιαίτερα στοιχεία που συνδέονται με την Κορεατική Χερσόνησο. Το συζητάμε, το συζητάμε ανοιχτά, δεν παραβιάζουμε ποτέ τίποτα και σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε κάτι», δήλωσε ο Πούτιν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ