Αποκάλυψη ΤΩΡΑ: Τα δέκα βήματα με τα οποία οι υπονομευτές «έφαγαν» τον Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Την Κυριακή ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης, της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει τον/την διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, θα εκλέξει τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν πάει στην κάλπη, όμως, και επειδή ήδη γίνεται μεγάλη συζήτηση πρέπει να γνωρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο ολόκληρο με σοκαριστικές λεπτομέρειες. Αλλά θα είμαι τηλεγραφική.

Σας αποκαλύπτω τα 10 βήματα των υπονομευτών που σε μία γραμμική πορεία οδήγησαν τελικά στον Αλέξη Τσίπρα στην έξοδο:

  1. Το 2016 – και ενώ εμφανίζεται για πρώτη φορά ως ουρανοκατέβατη – η Έφη Αχτσιόγλου και γίνεται από του πουθενά υπουργός, οι υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα πετυχαίνουν την απομάκρυνση του Alter Ego του, του Νίκου Παππά από το στενό περιβάλλον του Μαξίμου. Ο Νίκος Παππάς, αναλαμβάνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και “πρώτο βιολί” στο Μαξίμου γίνεται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
  2. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απομακρύνει σταδιακά και μεθοδικά τον Αλέξη Τσίπρα από τους “στρατηγούς” των νικών στις ευρωεκλογές του 2014 και στις δύο εθνικές εκλογικές μάχες του 2015. Να σημειώσω εδώ ότι με τον Νίκο Παππά δίπλα του ο Αλέξης Τσίπρας δεν ηττήθηκε ποτέ. Από τότε που κυριάρχησε ως B΄Player ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ΜΟΝΟ ΗΤΤΕΣ, σε όλες τις εκλογικές μάχες, σε εθνικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές, ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Ήδη, κάποιοι απεργάζονται σενάρια που θέλουν στο μέλλον την Έφη Αχτσιόγλου να αναλαμβάνει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
  3. Από το 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2023 οι υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα εμποδίζουν την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιστοίχιση του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτυγχάνεται ποτέ. Η πλατιά εκλογική βάση που ψήφιζε Αλέξη Τσίπρα και όχι ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται.
  4. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, το 2020, γίνεται γραμματέας του κόμματος. Από τότε το κόμμα ουσιαστικά απονευρώνεται, διαλύεται, υπολειτουργεί και κηρύσσει “λευκή απεργία”. Τον Ιούνιο του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 17% και το κόμμα δεν βρίσκεται πουθενά. Ανύπαρκτο στα πανεπιστήμια, στην τοπική αυτοδιοίκησης, στην κοινωνία, στους χώρους δουλειάς, στην κοινωνία
  5. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το σύστημα των υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα, οι επίγονοι εκείνων που συνεργάστηκαν το βρόμικο 1989 με τους Μητσοτάκηδες για να βάλουν στη φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ίδιο σύστημα που οδήγησε στην έξοδο τον Αλέξη Τσίπρα, κάποιες θλιβερές μαριονέττες της διαπλοκής και δουλοπρεπείς έναντι της οικογένειας Μητσοτάκη και της Δεξιάς, μεθοδεύουν ανεπιτυχώς την πρόκληση ρήξης στη σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη και την έξοδο του δεύτερου, ο οποίος ήταν η αιχμή του δόρατος της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να μην ξεχνά κανένας ότι ο Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη ως υπεύθυνο ήταν ο πιο επιτυχημένος στου ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδύνατον να ξεχάσει κανείς ότι οι “ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ” και υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα ταυτίστηκαν με τα ΜΜΕ της διαπλοκής και τη Δεξιά και ενσωματώθηκαν πλήρως στο αντι-Τσίπρα μέτωπο που στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη έθεσε ως πραγματικό στόχο τον Αλέξη Τσίπρα.
  6. Το δίδυμο Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου σε όλη τη διάρκεια της περιόδου που προηγήθηκε των εκλογών του Μαΐου του 2023 έδινε λανθασμένα οικονομικά στοιχεία στον Αλέξη Τσίπρα με αποτέλεσμα ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να εκτίθεται.
  7. Ο μέντορας της Έφης Αχτσιόγλου, Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνει τις πρωτοφανείς δηλώσεις σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν καθορίζει βέβαια την έκβαση των εκλογών σε ότι αφορά στον νικητή, καθορίζει, όμως, το εύρος της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αποτέλεσμα να ανοίγει με μεγαλύτερη ευκολία ο δρόμος για την έξοδο.
  8. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και συνεργάτες του είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σε επιχειρηματικό κέντρο το οποίο τοποθέτησε τον Αλέξη Τσίπρα σε μία γυάλα και τον οδήγησε τελικά σε καταστροφικές αποφάσεις και σε απολύτως εσφαλμένες στρατηγικές επιλογές. Για παράδειγμα: Όλη η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκε αποκλειστικά στο θέμα των υποκλοπών που όπως φάνηκε δεν απασχολούσε και δεν απασχολεί την ελληνική κοινωνία.
  9. Το σύστημα Τζανακόπουλου και το επιχειρηματικό κέντρο επιβάλλουν τον Νίκο Μαραντζίδη στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα στις δεύτερες εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρα εκτίθεται ανεπανόρθωτα καθώς η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί casus belli για κάθε Αριστερό και Δημοκράτη. Ο Μαραντζίδης οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα σε χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα και είναι εκείνος που μετά το μπούλινγκ που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τους υπονομευτές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πείθει, όπως σας έχω αποκαλύψει, τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από πολύωρη συζήτηση στο Σούνιο, να παραιτηθεί, ενώ αρχικά δεν είχε προγραμματίσει κάτι τέτοιο.
  10. Στην τελική πράξη του δράματος το ζεύγος Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου είναι εκείνο που με υψωμένα τα χέρια και τους δείκτες προτεταμένους, έδειξε την έξοδο στον Αλέξη Τσίπρα, μέσα σε κλίμα ασφυκτικής πίεσης. Κανείς δεν θα ξεχάσει επίσης πως το βράδυ της συντριβής, τον περασμένο Μάιο, γελούσαν ή χαμογελούσαν καλεσμένοι στα κανάλια της διαπλοκής που τους αγαπά και τους στηρίζει.

ΥΓ: Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ”

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ