Κατέρρευσε το ανίκανο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη – Το παραδέχονται οι ίδιοι: «Δεν μπορούμε. Ας καταστραφούν οι περιουσίες των πολιτών»

«Λευκή πετσέτα» ρίχνει το «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ότι αφορά την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη, καθώς ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είπε πως «η δριμύτητα του φαινομένου ξεπερνά τις δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού».

Με λίγα λόγια, οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν κάτι περισσότερο από το επιτελικό κράτος για να σωθούν οι περιουσίες τους και το πανέμορφο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούσαν μέχρι… πριν τέσσερις ημέρες.

«Από το ξέσπασμα της φωτιάς, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο σημείο έχουν επιχειρήσει 17 εναέρια μέσα και 250 πυροσβέστες, όμως η δριμύτητα του φαινομένου ξεπερνά τις δυνάμεις του όποιου μηχανισμού», είπε.

Τόνισε ότι η προσπάθεια είναι αφενός η κατάσβεση της φωτιάς, όπου όμως αυτό είναι δύσκολο, δίνεται προτεραιότητα στην διάσωση των πολιτών, για αυτό και τα μηνύματα που στέλνονται από το 112 σε κατοίκους «ώστε να διασφαλίσουμε τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών».

Το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης είναι το σοβαρότερο, αυτό που απασχολεί περισσότερο τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Πρόσθεσε ότι δεν έχει κοπάσει καθόλου ο άνεμος, πνέει με ένταση 7-8 Μποφόρ, κάτι που δεν βοηθά καθόλου τις προσπάθειες κατάσβεσης. Η φωτιά -όπως είπε- κατευθύνεται εκεί που την σπρώχνει ο άνεμος.

Για το νοσκομείο της Αλεξανδρούπολης τόνισε ότι έπρεπε να εκκενωθεί λόγω των πολύ πυκνών καπνών και για να μην δημιουργηθούν αναπνευστικά προβλήματα στους ασθενείς.

Είπε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε στις 21:45 και αποφασίστηκε το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής να μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο όπως και να είναι έτοιμες οι δομές σε Ξάνθη Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη για να δεχθούν ασθενείς, όπως και έγινε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ