«Καλύτερα να πεθάνω παρά…» – Το παλιό βίντεο του Πριγκόζιν που έχει «φουντώσει» τις θεωρίες

Ένα απόσμαμα παλιότερης συνέντευξης του επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν έχει αποκτήσει νέα βαρύτητα μετά την είδηση της συντριβής του αεροσκάφους του την Τετάρτη.

Πρόκειται για απόσπασμα συνέντευξης του ηγέτη της Wagner στον Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ Σίμον Πεγκόφ συνέντευξη δημοσιεύθηκε αρχικά στις 29 Απριλίου.

Στο βίντεο, ο Πριγκόζιν εμφανίζεται να δηλώνει ότι θα προτιμούσε να σκοτωθεί παρά να πει ψέματα στη χώρα του.Υποστηρίζει ότι η Ρωσία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής επειδή το αμυντικό κατεστημένο διώχνει σταδιακά όσους λένε αλήθειες που αρνούνται να «γλείψουν« τους ανώτερούς τους. Μιλάει επίσης για ένα αεροπλάνο που διαλύεται στον αέρα.

«Σήμερα φτάσαμε στο σημείο βρασμού», λέει χαρακτηριστικά. «Γιατί μιλάω τόσο ειλικρινά; Γιατί δεν έχω το δικαίωμα, μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους που θα ζήσουν σε αυτή τη χώρα. Τώρα τους λένε ψέματα. Καλύτερα να με σκοτώσουν… Αλλά δεν θα πω ψέματα, πρέπει να πω ειλικρινά ότι η Ρωσία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Και αν αυτά τα γρανάζια δεν προσαρμοστούν σήμερα, τότε το αεροπλάνο θα διαλυθεί στον αέρα».

Το απόσπασμα δημοσίευσε εκ νέου το «Grey Zone», λογαριασμός στην πλατφόρμα Telegram ο οποίος πρόσκειται στη Wagner. Μέσα σε λίγες ώρες από την δημοσίευση της ανάρτησης, το «Grey Zone» έλαβε εκατοντάδες αντιδράσεις.

«Αλλά ήξερε», γράφει ένας χρήστης, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι πιθανότητα είναι ζωντανός και έχει σκηνοθετήσει τον θάνατό του. «Σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του και θα κάνει τους διαβόλους να σκάσουν», γράφει άλλος χρήστης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πριγκόζιν θεωρείται νεκρός μετά την συντριβή του τζετ του, με τις ρωσικές να έχουν επιβεβαιώσει ότι ο ίδιος βρισκόταν στο αεροσκάφος, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι έχει ταυτοποιηθεί η σορός του, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την εξέταση DNA των δέκα σορών που βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής.

Η συντριβή του αεροσκάφους συνέβη δύο μήνες αφότου ο Πριγκόζιν ηγήθηκε μιας αποτυχημένης ανταρσίας κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, γεγονός που έχει κινήσει υποψίες ότι το δυστύχημα ήταν μια καθυστερημένη εκδίκηση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Το Κρεμλίνο πάντως έχει διαψεύσει αυτές τις εικασίες κάνοντας λόγο για «απόλυτο ψέμα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...