Η ώρα των αποφάσεων για τους αγρότες

Σε μια εποχή αυξημένων προκλήσεων για τον πρωτογενή τομέα, οι αγρότες από όλη την Ελλάδα αντιδρούν στις προτάσεις της κυβέρνησης, θεωρώντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ως ανεπαρκή. Η σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων στη Νίκαια της Λάρισας επιβεβαιώνει την ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με σχέδιο ακόμη και για «απόβαση» με τρακτέρ στην Αθήνα.

Οι κινητοποιήσεις της Δευτέρας με τη συμμετοχή χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων, που προχώρησαν σε μπλόκα ανά την επικράτεια, δείχνουν την αποφασιστικότητα της κατηγορίας να διεκδικήσει βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας και παραγωγής τους. Η απόφαση για νέες δυναμικές ενέργειες, όπως το κλείσιμο δρόμων και η μηχανοκίνητη πορεία προς την πρωτεύουσα, αναδεικνύει την έντονη δυσαρέσκεια απέναντι στην αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα προβλήματα του κλάδου.

Ο Ρίζος Μαρούδας, συνδικαλιστής των αγροτών Λάρισας, επισημαίνει την ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων συλλαλητηρίων στην Αθήνα και παρατεταμένων αποκλεισμών οδών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη πίεση προς την κυβέρνηση για αναθεώρηση της στάσης της και την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να εξετάσει επιπλέον μέτρα, δηλώνοντας ότι έχει λάβει τις δυνατές αποφάσεις εντός των δεδομένων συνθηκών. Αυτή η στάση θέτει τον πήχη της αντιπαράθεσης ακόμη υψηλότερα, προμηνύοντας έντονες συγκρούσεις και πιθανές εντάσεις στο άμεσο μέλλον, καθώς οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι στις διεκδικήσεις τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και παραγωγής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ