Η Κεραμέως σε πανικό ανακοίνωσε εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών για τα emails στους απόδημους (vid)

Μετά από 4 ολόκληρες μέρες, η Νίκη Κεραμέως βρήκε χρόνο να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα των προσωπικών δεδομένων, το οποίο προέκυψε με την αποστολή emails σε απόδημους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε εσωτερικό έλεγχο «για να διασφαλιστεί η επάρκεια των μηχανισμών του», κάτι που όφειλε να έχει κάνει από την πρώτη στιγμή.

Επιπλέον, αποποιήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη του υπουργείου για τη διαρροή των στοιχείων, ενώ υποστήριξε ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν αφορούν τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 και όχι των ευρωεκλογών.

Κάτι που, με βάση τουλάχιστον τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δεν φαίνεται να ισχύει.

«Θα γίνει εσωτερικός έλεγχος, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο», δήλωσε.

«Έχουμε λάβει αναφορές από πολίτες και οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις», είπε, «να ρίξουμε άπλετο φως».

Είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει ποτέ email πολιτών που βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά δίνει εκλογικούς καταλόγους σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές, ευρωβουλευτές και δημάρχους, αν το ζητήσουν με αίτηση.

Είπε πως και η ίδια η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα και υπενθύμισε πως έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Έμμεσα, η Νίκη Κεραμέως έδειξε προς την μεριά της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για απαντήσεις.

«Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο», σχολιάσε σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί

Τέλος, ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης, δήλωσε ότι «στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 χώρες μεταξύ αυτών και χωρών που δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές και τις 23.000 αιτήσεις», ανέφερε τέλος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...