Προκαλεί η Ασημακοπούλου: «Είμαι προβεβλημένη ευρωβουλευτής και θέλουν να με χτυπήσουν» – Παραδέχεται ότι πήρε στοιχεία το 2019

Σάλος έχει ξεσπάσει για την υπόθεση των e-mails που έστειλε η ευρωβουλευτής της NΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο.

Η Ασημακοπούλου αρνείται ότι πήρε παρανόμως στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δεν έχει, μέχρι τώρα, τοποθετηθεί η ίδια, αφήνοντας τον γενικό γραμματέα του υπουργείου να δηλώνει ότι δεν έχουν δοθεί στοιχεία.

Σε δηλώσεις της στα «Παραπολιτικά 90,1» η Ασημακοπούλου έδωσε και πολιτική διάσταση στο όλο θέμα που προέκυψε λέγοντας ότι η αντιπολίτευση θέλει αφενός να πλήξει την διαδικασία της επιστολικής ψήφου και αφετέρου να χτυπήσει και την ίδια επειδή υπήρξε προβεβλημένη ευρωβουλευτής που αντέδρασε στην προσπάθεια να προκληθεί στην Ευρώπη θέμα κράτους δικαίου με το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, έχω αντιπαρατεθεί με όλη αυτή την ομάδα η οποία θέλει να δημιουργήσει θέματα κράτους δικαίου στην Ευρώπη. Έχω υπάρξει πολύ προβεβλημένη σε αυτή μου την αντίδραση και προσπαθούν να δημιουργήσουν πάλι ένα θέμα κράτος δικαίου.

Όλη αυτή είναι μία κακόβουλη παραφιλολογία που δεν έχει στόχο να πλήξει εμένα αλλά την διαδικασία της επιστολικής ψήφου και το κάνουν αυτό διότι ξέρουν ότι οι απόδημοι είναι όλοι εκνευρισμένοι με την αντιπολίτευση που δεν ήθελε να τους δώσει αυτό το δικαίωμα και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι υπάρχει πρόβλημα».

«Από το Υπουργείο Εσωτερικών πήρα στοιχεία μόνο το 2019»

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου διαβεβαίωσε ότι δεν έχει πάρει τίποτα από το υπουργείο Εσωτερικών σήμερα, που να αφορά καταλόγους αποδήμων ελλήνων και η μόνη φορά που πήρε εκλογικό κατάλογο χωρίς όμως προσωπικά δεδομένα, δηλαδή e-mail και τηλέφωνα ήταν το 2019 όταν ήταν επισήμως υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ.

«Από το υπουργείο εσωτερικών πήρα ότι παίρνει ο κάθε υποψήφιος όταν πολιτεύεται. Εγώ από το υπουργείο Εσωτερικών το 2019 που ήμουνα υποψήφια όπως γίνεται με όλους τους υποψήφιους πήρα τους εκλογικούς καταλόγους που δεν είχαν δίπλα ούτε τηλέφωνα ούτε e-mails. Αυτό όμως το 2019. Από το υπουργείο Εσωτερικών τώρα δεν έχω πάρει κανένα υλικό και δεν θα μπορούσα να το πάρω γιατί το υλικό αυτό δίνεται όταν είσαι υποψήφιος και έχεις ανακοινωθεί. Δεν έχω πάρει τίποτα από το υπουργείο εσωτερικών που να έχει σχέση με τους απόδημους, με την επιστολική ψήφο. Δεν έχω πάρει τίποτα απολύτως».

Σε ερώτηση πού βρήκε e-mail προκειμένου να επικοινωνήσει με απόδημους έλληνες οι οποίοι έχουν δηλώσει πως θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές η κ. Ασημακόπουλου απάντησε: «Εγώ κάνω τη δουλειά μου και η δουλειά μου ως ευρωβουλευτής είναι να προτρέπω τους ανθρώπους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Έστειλα λοιπόν ένα e-mail σε ανθρώπους που είχα βρει τα στοιχεία τους, είμαι 10 χρόνια στην πολιτική και πέντε χρόνια ευρωβουλευτής.

Στέλνω newsletters σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου, μου έχουν δώσει την κάρτα τους και τα στοιχεία τους. Επειδή δεν ήξερα αν όλοι αυτοί θέλουν να τους στέλνω προεκλογικό υλικό τους ρώτησα.

Βρήκα τα στοιχεία εκεί όπου τα βρίσκει όλο το πολιτικό σύστημα. Έρχεται ένας άνθρωπος, μου δίνει την κάρτα του τον καταχωρώ, βρίσκω στο internet λίστες επιφανών επαγγελματιών Ελλήνων στο Βέλγιο ή οπουδήποτε αλλού. Ψάχνουμε για ελληνικά ονόματα παντού. Πάντως δεν πήρα τίποτα από το υπουργείο εσωτερικών».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...