Η Ερυθρά Θάλασσα είναι ασφαλής μόνο για ρωσικά και κινεζικά πλοία

Οι ναυτιλιακές διαδρομές στην Ερυθρά Θάλασσα για τα ρωσικά και κινεζικά πλοία θα παραμείνουν ανοιχτές και ασφαλείς, όπως διαβεβαίωσε στη συνέντευξή του στο Izvestia, ένας εκπρόσωπος των Χούθι ανταρτών.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ αλ Μπουχαΐτι, τα ύδατα κοντά στην Υεμένη είναι ασφαλή για τη ναυσιπλοΐα, εξαιρουμένων των πλοίων που σχετίζονται με συγκεκριμένες χώρες, και κυρίως το Ισραήλ. «Η ασφάλεια των ρωσικών και κινεζικών πλοίων στην περιοχή δεν απειλείται. Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφαλή διέλευσή τους μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, διότι η ελεύθερη ναυσιπλοΐα είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν ενάντια σε πλοία συνδεδεμένα με το Ισραήλ.

Παράλληλα, οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι τα πλοία που έχουν σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία θεωρούνται νόμιμος στόχος, ως απάντηση στις αεροπορικές επιδρομές που δέχθηκαν από αυτές τις χώρες στην Υεμένη. Αυτό προέκυψε μετά τις επανειλημμένες επιθέσεις τους σε πλοία.

Οι Χούθι επισημαίνουν ότι οι επιθέσεις τους στοχεύουν μόνο σε πλοία συγκεκριμένων εθνικοτήτων. Ωστόσο, παρατηρήθηκε ότι οι επιθέσεις τους περιελάμβαναν πλοία χωρίς άμεση σχέση με το Ισραήλ.

Τέλος, ο Μπουχαΐτι ανέφερε ότι οι επιθέσεις στα πλοία έγιναν επειδή αγνόησαν τις εντολές των ανταρτών να αλλάξουν πορεία. «Σκοπός μας είναι να αυξήσουμε το οικονομικό κόστος για το εβραϊκό κράτος ώστε να τερματιστεί η βία στη Γάζα», κατέληξε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ