«Η διαφορά μας είναι μία»

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επανέφερε την αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών στο προσκήνιο, ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους μετά από μια περίοδο που προτάχθηκε η διπλωματία των σεισμών.

«Γλύκες» τέλος όμως και η Άγκυρα επέστρεψε στους ισχυρισμούς για «αδιευκρίνιστο» καθεστώς νησιών και βραχονησίδων!

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ είπε λακωνικά ότι «η διαφορά μας είναι μία» και χαρακτήρισε τα όσα ειπώθηκαν «εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία». Συγκεκριμένα, είπε ο κ. Αρναούτης:

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».

Θυμίζουμε ότι σε χθεσινή του συνέντευξη στο TV100, ο Τσαβούσογλου είπε για το θέμα των ελληνικών νησιών:

«… υπάρχουν νησάκια και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν είναι σαφής, μιλάω για τις συνθήκες της Λωζάνης το ’23 και των Παρισίων το ‘47, των οποίων η κυριαρχία δεν καθορίζεται με σαφήνεια από τις συμφωνίες. Εμείς λέμε δικαίως ότι “είναι δικές μας”. Η Ελλάδα λέει επίσης ότι είναι “δικές μας” και τότε ξεσπάει ένταση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ