Η Βουλή υιοθετεί το παιδί που θα γεννήσει η χήρα του πιλότου του μοιραίου Canadair

Σε μία ευγενική χειρονομία προχωρά η Βουλή, με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Τασούλα να ανακοινώνει σήμερα (27.07.2023) ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα υιοθετήσει το παιδί που θα γεννήσει η χήρα του Σμηναγού Χρήστου Μουλά, του κυβερνήτη του μοιραίου Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο.

Μεταξύ άλλων, η Βουλή θα ενισχύει οικονομικά τη σύζυγο του Χρήστου Μουλά, μέχρι το παιδί της ίδιας και του αδικοχαμένου Σμηναγού να φτάσει στην ηλικία των 25 ετών, καθώς, όπως ορίζει το καταστατικό, η υιοθεσία των τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος ισχύει μέχρι το παιδί να φτάσει τα 25 του χρόνια. Το κανδήλι φτάνει συνολικά τις 700.000 το χρόνο για όλα τα παιδιά. Πρόκειται για μια πάγια τακτική, η οποία ισχύει από το 1978. Ο 34χρονος, με καταγωγή από το Γαβαλοχώρι στον Αποκόρωνα, στα Χανιά της Κρήτης, ήταν παντρεμένος και η σύντροφός του είναι τριών μηνών έγκυος. Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη, όταν το μοιραίο Canadair συνετρίβη στην Κάρυστο.

Η Πολιτεία θα βρίσκεται στο πλάι του παιδιού, τονίστηκε από τα έδρανα της Βουλής.

Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς κηδεύεται την Παρασκευή 26/07 στο Γαβαλοχώρι, Αποκόρωνα. Το τελευταίο αντίο στον πιλότο θα πουν συγγενείς και φίλοι στην εκκλησία Αγίου Σεργίου και Βάκχου, την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ