Επίσημα αίτημα στη Βουλή για ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η Βουλή έλαβε επισήμως το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Συνολικά, 21 βουλευτές προέβησαν στην κατάθεση του αιτήματος, το οποίο αφορά την ψηφοφορία τόσο για την αρχή όσο και για τα άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου. Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας αναμένεται την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, αποκαλύφθηκε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης είχε επιτύχει τη συγκέντρωση των απαιτούμενων 15 υπογραφών για την ονομαστική ψηφοφορία, παρά το γεγονός ότι η πολιτική του ομάδα διαθέτει μόνο 12 βουλευτές. Στο πλαίσιο αυτό, είχε κάνει έκκληση σε βουλευτές άλλων κομμάτων για υποστήριξη.

Από την πλευρά τους, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη κατέθεσαν τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου, όπως ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα Γιώργο Γεωργαντά στην έναρξη της συνεδρίασης. Η κοινοβουλευτική συζήτηση που ξεκινά σήμερα αναμένεται να προσφέρει σημαντικά επιχειρήματα για την μελλοντική ερμηνεία του νόμου από τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη.

Η αυριανή ονομαστική ψηφοφορία θα καταγράψει την ατομική θέση των βουλευτών, με το νομοσχέδιο να απαιτεί πλειοψηφία των παρόντων ψήφων, με την επιφύλαξη ότι αυτή δεν θα είναι μικρότερη των 75. Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στις επόμενες ώρες, προσδίδοντας επιπλέον βαρύτητα στη διαδικασία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ