Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Σολτς που καταρρέει – Οργή και αποδοκιμασία από τους Γερμανούς για την καταστροφική πολιτική έναντι της Ρωσίας

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών θέλουν μια νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε εχθές.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 64% των Γερμανών πολιτών επιθυμεί μια νέα κυβέρνηση.

Το 70% είναι δυσαρεστημένο με τις ενέργειες του Όλαφ Σολτς.

Ο Σολτς και η κυβέρνηση του κατηγορούνται διότι εφάρμοσαν πολιτικές που δημιούργησαν την αρχή της αποβιομηχάνισης της Γερμανίας και βύθισαν την οικονομία σε ύφεση.

Η Γερμανία επέβαλε πλήρεις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που ουσιαστικά μετατράπηκαν σε κυρώσεις στην ίδια τη Γερμανία, καθώς η χώρα απώλεσε όλους τους φθηνούς φυσικούς πόρους που ήταν ο κύριος μοχλός της γερμανικής βιομηχανίας.

Σε όλα αυτά συνετέλεσε και η ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου North Stream.

Η Γερμανία αρχίζει να αγοράζει υγρό αέριο από τις ΗΠΑ που είναι 4 φορές πιο ακριβό. Αυτό οδήγησε σε τεράστια αύξηση των τιμών της ενέργειας, η οποία ήταν η αιτία για το κλείσιμο 50.000 επιχειρήσεων και εταιρειών μόνο φέτος.

Η πολιτική του Σολτς προκάλεσε επίσης τεράστια ζημιά στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου η Γερμανία έχασε μια τεράστια αγορά όπως η Ρωσία, και η Κίνα κατάφερε να καταλάβει πολλές άλλες αγορές λόγω των υψηλών τιμών και κατέβασε τη Γερμανία ήδη στην τέταρτη θέση όσον αφορά τις εξαγωγές αυτοκινήτων.

Αυτό οδήγησε στην αρχή της αποβιομηχάνισης και βύθισε την οικονομία σε ύφεση. Όλα αυτά, οδήγησαν στην κατάρρευση της δημοτικότητας της γερμανικής κυβέρνησης και την ταυτόχρονη άνοδο της ακροδεξιάς η οποία μπορεί να καταγράψει ιστορικό υψηλό στις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ