Αυτό είναι το όνομα του μορφώματος μίας χρήσης των αποστατών που θα γίνει το δεκανίκι της διαπλοκής και του Μητσοτάκη

Νέα Αριστερά. Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ονόματος του φορέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο όνομα καθώς και όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα συγκροτήσουν 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκαν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του νέου κόμματος, Αλέξη Χαρίτση. Παρεμβάσεις προηγήθηκαν από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Κάνουμε μια νέα αρχή για την αξιοπρέπειά μας και την ζωή μας αλλά και την συνείδησή μας», είπε η Έφη Αχτσιόγλου. Το πρώτο βήμα, είπε ακόμα είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος είπε ότι «σήμερα ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν γιατί έχουμε πολύτιμη εμπειρία από μικρούς και μεγάλους αγώνες».  

«Το τελευταίο απεριτίφ πριν το κυρίως πιάτο», είπε χαριτολογώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στην τοποθέτηση που θα ακολουθούσε από τον Αλέξη Χαρίτση. «Δεν επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγοί αλλά καλούμε τον κόσμο να πάρει πρωτοβουλίες και να απαξιώσει την απαξίωση της πολιτικής».

Ο Αλέξης Χαρίτσης που θα είναι και επικεφαλής αυτού του νέου φορέα είπε ότι «μπροστά μας δημιουργείται κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο και μας γεμίζει με χαρά αλλά και μεγάλη ευθύνη. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα και κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει από το μηδέν. Η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε με την Αριστερά στην διακυβέρνηση της χώρας και δεν απαρνιόμαστε αυτό που υπήρξαμε. Είμαστε περήφανοι γιατί βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια».

Και πρόσθεσε: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά τα οποία καταφέραμε και σήμερα στεκόμαστε αυτοκριτικά σε αυτά που μας πλήγωσαν και σε αυτά που υποτιμήσαμε και δεν καταφέραμε να πετύχουμε».

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα εσωτερικά και διεθνή και τις θέσεις του νέου φορέα λέγοντας ότι η Αριστερά που εκπροσωπεί διεκδικεί την διακυβέρνηση της χώρας. «Θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων τώρα και όχι στην Δευτέρα Παρουσία», είπε αφήνοντας αιχμές για τον πρώην σύντροφό του Στέφανο Κασσελάκη. 

Τόνισε ακόμα ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι να φτιαχτεί ένα νέο υπόδειγμα πολιτικής μακριά από αρχηγισμούς και ηγεμονισμούς. Έχουμε πει ότι δεν ανακοινώνουμε ένα νέο κόμμα αλλά ένα νέο εγχείρημα». Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι η αριστερή πολιτική μετράει και μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων. 

Η παρουσίαση του νέου ονόματος έγινε σχεδόν παράλληλα με την συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Alpha.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ