Απίστευτα σενάρια στη Γερμανία: Ετοιμάζονται για πόλεμο με την Ρωσία

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Bild, η γερμανική Bundeswehr ετοιμάζεται για πιθανή επίθεση από τη Ρωσία μετά την υποτιθέμενη ήττα της Ουκρανίας. Ένα απόρρητο έγγραφο του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας φαίνεται να αναφέρει την προετοιμασία του γερμανικού στρατού για σύγκρουση με τη Ρωσία(!).

Το έγγραφο περιγράφει ένα σενάριο όπου η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και τον Φεβρουάριο.

Στο σενάριο αυτό, η Ρωσία ξεκινά μια νέα κινητοποίηση, προσλαμβάνοντας επιπλέον 200.000 στρατιώτες τον Φεβρουάριο του 2024. Ακολουθεί μια επίθεση μεγάλης κλίμακας εναντίον της Ουκρανίας την άνοιξη, με τη Ρωσία να καταφέρνει να νικήσει τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Σύμφωνα με το σενάριο ακολούθως θα ξεκινήσουν εθνοτικές συγκρούσεις στα κράτη της Βαλτικής, η Ρωσία θα ξεκινήσει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Δύση 2024» τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή 50.000 στρατιωτών στη δυτική Ρωσία και τη Λευκορωσία. Τον Οκτώβριο του 2024, η Ρωσία θα μεταφέρει στρατεύματα και πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στο Καλίνινγκραντ για να χτυπήσει τον διάδρομο Suwalki (που συνδέει το Καλίνινγκραντ με τη Λευκορωσία μέσω της Λιθουανίας). Τον Δεκέμβριο -αμέσως μετά τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες- μπορεί να ξεκινήσει στο συγκεκριμένο σημείο συνοριακή σύγκρουση και αναταραχή. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την πιθανή παράλυση του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ.

Τον Ιανουάριο του 2025, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής θα συγκαλέσουν συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ και θα δηλώσουν αύξηση της απειλής από τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία τον Μάρτιο θα μεταφέρει επιπλέον στρατεύματα στη Λευκορωσία και στα σύνορα των χωρών της Βαλτικής. Τον Μάιο του 2025, το ΝΑΤΟ θα αποφασίσει «μέτρα για αξιόπιστη αποτροπή» για να αποτρέψει μια ρωσική επίθεση στον διάδρομο Suwalki από τη Λευκορωσία και το Καλίνινγκραντ. 

Την «Ημέρα Χ», σύμφωνα με το μυστικό σχέδιο της Bundeswehr, ο διοικητής του ΝΑΤΟ θα διατάξει 300.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 30.000 Γερμανών, να μεταφερθούν στην ανατολική πλευρά. Αυτό το σενάριο είναι ο «θρύλος» των ασκήσεων που θα πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ, σύμφωνα πάντα με τη Bild (είναι οι μεγαλύτερες ασκήσεις της Συμμαχίας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Βαλτικής το 2024). Πηγές της Bundeswehr σχολιάζοντας το δημοσίευμα δήλωσαν  ότι επεξεργάζονται «διαφορετικά σενάρια, ακόμη και εξαιρετικά απίθανα, ως μέρος των καθημερινών στρατιωτικών υποθέσεων».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...