«Βόμβα» για τη Νέα Δημοκρατία: Η στάση Βορίδη και ένα νέο κόμμα στα… δεξιά της

«Ταραχή» και αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον στη Νέα Δημοκρατία προκάλεσε η δήλωση του υπουργού επικράτειας Μάκη Βορίδη ότι «δεν θα χάσει η Βενετία βελόνι» αν αυτός εγκαταλείψει τον υπουργικό του θώκο εξαιτίας της διαφωνίας του με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Ο υπουργός σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ εμφανίστηκε να παραμείνει αρνητικός στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια παρά το γεγονός ότι από το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το μασάζ που θα γίνει σε βουλευτές και υπουργούς θα αλλάξει τα πράγματα.

Ο Βορίδης φάνηκε έτοιμος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση καθώς δεν πρόκειται για κανένα λόγο να υποχωρήσει.

Ερμηνεύοντας λοιπόν την στάση Βορίδη κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Επικρατείας με την κίνηση αυτή βάζει τις βάσεις για ένα νέο κόμμα το οποίο θα εκφράζει την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.

Βέβαια την συγκεκριμένη στιγμή οι συνθήκες τoν ευνοούν καθώς στο θέμα αυτό ο Μάκης Βορίδης δεν είναι μόνος του σε αυτό το «στρατόπεδο», αλλά είναι μαζί του η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ. Αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο ο κ. Βορίδης έχει και… ηγετικές φιλοδοξίες.

Τα σενάρια για την δημιουργία ενός δεξιού πολιτικού φορέα βρίσκουν έδαφος την συγκεκριμένη στιγμή γιατί όπως δείχνουν οι μετρήσεις υπάρχει χώρος για την δημιουργία ενός ακόμα δεξιού κόμματος, στα δεξιά της ΝΔ.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Το έμμεσο μήνυμα Μητσοτάκη σε Υπουργούς και Υφυπουργούς

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην δημοσκόπηση της GPO για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το 38,8% εκτιμά ότι υπάρχει χώρος δεξιά της ΝΔ για νέο κόμμα, ενώ το 13,9% αυτών, δηλώνει ότι θα το ψήφιζε.

Υπάρχει και περίπτωση βέβαια, η στάση Βορίδη εντάσσεται σε ένα καλά οργανωμένο «θέατρο» του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συγκρατηθούν οι δυνάμεις που αντιδρούν στο νομοσχέδιο και να μην καταλήξουν στα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα της ΝΔ .

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ