Αληθινή «τραγωδία» για τον Νίκο Ανδρουλάκη – Τι θα δείξουν οι επόμενες δημοσκοπήσεις

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Ήδη, από το καλοκαίρι που μας πέρασε, από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως από τις εσωκομματικές διαδικασίες που οδήγησαν στην αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη και την αποστασία της Έφης Αχτσιόγλου και της παρέας της, το κατεστημένο εισήγαγε στην επικοινωνιακή του μηχανή το αφήγημα της ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ που στις ευρωεκλογές και τις επόμενες εθνικές εκλογές θα έρθει, όπως λένε και όπως επιδιώκουν δεύτερο.

Τελικά, δεν τους βγαίνει. Οι δημοσκοπήσεις καθιστούν απολύτως αντιληπτό ότι η κατάσταση για τη δεύτερη, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, θέση γίνεται πολύπλοκη. Όχι δύο, αλλά τέσσερα κόμματα τη διεκδικούν. Το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ. Τη δυναμική εμφανίζουν το ΚΚΕ και κυρίως το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου που έχει εκτοξευθεί.

Μαθαίνω ότι στο ΠΑΣΟΚ και στο περιβάλλον Νίκου Ανδρουλάκη τους έχει πιάσει πανικός. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και τείνει προς το να γράψει μονοψήφια νούμερα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν κερδίζει κάτι, αλλά πέφτει. Οι δημοσκοπήσεις που θα έρθουν – ειδικά αν αρχίσει να καταγράφεται και το κόμμα Λοβέρδου – μου λένε ότι θα φέρουν ακόμη πιο μαύρα μαντάτα για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Μεσομακροπρόθεσμα, μην αποκλείετε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ να παλεύουν όχι για τη δεύτερη, αλλά για την τέταρτη θέση!

ΥΓ: Δημοσκόπος μου έλεγε τις προάλλες πως αν το ΠΑΣΟΚ είχε μία σοβαρή ηγεσία θα είχε 20%, αλλά έχει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ