Αγωνία και φόβος για την Αναστάζια Ρουμπίνσκα (vid)

Αγωνία και φόβος έχει κατακλύσει την οικογένεια της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, με καταγωγή από την Πολωνία που εξαφανίστηκε στην Κω, με τις Αρχές να έχουν ήδη προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου.

Η νεαρή κοπέλα που είχε έρθει στο νησί πριν από έναν μήνα προκειμένου να εργαστεί, αγνοείται από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, με τον σύντροφό της να δηλώνει την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Η μητέρα της 27χρονης, την ώρα που οι Αρχές προχωρούσαν σε προσαγωγές αλλοδαπών, δήλωσε στο πολωνικό μέσο tuwroclaw ότι φοβάται πώς η κόρη της έπεσε θύμα απαγωγής στο νησί. «Η Αναστάζια έχει απαχθεί. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι η κόρη μου απήχθη» δήλωσε η μητέρα της 27χρονης που έχει να μιλήσει με το παιδί της εδώ και τρεις μέρες.

Όπως ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα, η προσαγωγή ενός Μπαγκλαντεσιανού μετατράπηκε σε σύλληψη και θεωρείται βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του κοριτσιού. Ο 32χρονος κατηγορείται για αρπαγή, καθώς εκμεταλλεύτηκε την κοπέλα που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν τη Δευτέρα, όταν η κοπέλα είχε ρεπό από το ξενοδοχείο που εργαζόταν, ενώ ο 28χρονος σύντροφός της εργαζόταν. Η 27χρονη πήγε μόνη της για ποτό και φαίνεται ότι μέθυσε. Εκεί την προσέγγισαν 5 αλλοδαποί από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές και της πρότειναν να την πάνε σπίτι τους όπως και τελικά έγινε. Εκεί ο όπως παραδέχτηκε ο Μπαγκλαντεσιανός συνευρέθηκε ερωτικά με το μεθυσμένο κορίτσι και στη συνέχεια, όπως λέει την άφησε σε χώρο κοντά στο σπίτι του και έφυγε. Οι αστυνομικοί έλεγξαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ωστόσο δεν εντόπισαν πουθενά την κοπέλα.

Την ίδια ώρα προκαλεί σοκ το γεγονός ότι ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός έκλεισε εισιτήριο για να φύγει στο εξωτερικό, μόλις έγινε η δήλωση εξαφάνισης της 27χρονης και η δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Σε βάρος του Μπαγκλαντεσιανού, προέκυψαν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, που οδήγησαν στην σύλληψή του.

Νέα κατάθεση από τον σύντροφο της 27χρονης

Παράλληλα, για νέα κατάθεση θα κληθεί και ο 28χρονος σύντροφος της κοπέλας ο οποίος δουλεύει μαζί της σε ξενοδοχείο ώστε να διαπιστώσουν οι αρχές πως δεν υπάρχουν κενά.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας ενώ πηγές σημειώνουν ότι η περιοχή στην οποία εξαφανίστηκε η νεαρή κοπέλα είναι γεμάτη πηγάδια.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο μεταξύ οι έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής από την Πολωνία συνεχίζονται εντατικά.

Στις έρευνες συμμετέχουν χερσαίες δυνάμεις, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας καθώς και drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Στην προσπάθεια των αρχών συνδράμει και το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο έχει εκδώσει Missing Alert για την εξαφάνισή της.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Από το βράδυ της Δευτέρας 12/6 αγνοούνται τα ίχνη μιας 27χρονης κοπέλας από την Πολωνία, η οποία εργάζεται ως υπάλληλος ξενοδοχείου στην Κω, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές του νησιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dimokratiki.gr, ήταν γύρω στις 22:30, όταν η 27χρονη τηλεφώνησε μεθυσμένη στον 28χρονο Πολωνό σύντροφό της και του είπε ότι βρισκόταν στην περιοχή Μαρμάρι και ότι κάποιος επρόκειτο να τη μεταφέρει στο ξενοδοχείο της με τη μηχανή του. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που επικοινώνησαν, σύμφωνα με τον 28χρονο, ο οποίος δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές την επόμενη ημέρα.

Ο ίδιος ανέφερε πως προσπάθησε κατόπιν να επικοινωνήσει εκ νέου μαζί της, όμως το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο. Ισχυρίστηκε δε ότι στις 23:38 εντόπισε μέσω εφαρμογής το στίγμα του κινητού της στην περιοχή Τιγκάκι, στην οδό Κωνσταντίνου Κιαπόκα. Όμως, όταν εκείνος έφτασε στο σημείο, δεν τη βρήκε εκεί.

Μέχρι σήμερα η 27χρονη δεν έχει δώσει σημάδια ζωής, δεν έχει επικοινωνήσει με τον σύντροφό της και δεν έχει πάει στη δουλειά της.

Η κοπέλα ύψους 1,65 μέτρων και κανονικής σωματικής διάπλασης δεν πάσχει από ιατρικά προβλήματα, ούτε έχει ψυχολογικά προβλήματα. Την ημέρα της εξαφάνισής της φορούσε ροζ φόρεμα με λουλούδια και μπλε γυαλιά ηλίου και είχε μαζί της ένα ασημένιο σακίδιο πλάτης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...