Έτσι ο Μητσοτάκης προσπαθεί να «γλιστρήσει» για τον γάμο των ομοφυλοφίλων

Μάταια ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε χθες να «γλιστρήσει» από το πρόβλημα που υπάρχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του,(εξομοιώνοντας υπουργούς και βουλευτές) αφού είναι γνωστό ότι και στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, πέρα από απλοί βουλευτές, διαφωνούν με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία.

Πέρα από μία μεγάλη ομάδα βουλευτών της ΝΔ που έχουν τοποθετηθεί αντίθετα στο θέμα το μεγάλο πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει το όνομα του υπουργού Μάκη Βορίδη, που έχει πει επανειλημμένα ότι είναι αρνητικός στο νομοσχέδιο. 

Είναι γεγονός ότι μια αρνητική ψήφος από την πλευρά του υπουργού θα δημιουργούσε πολύ άσχημες εντυπώσεις και θα έφερνε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, καθώς υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Μάκης Βορίδης θα πρέπει να βρεθεί εκτός κυβέρνησης… 

«Και οι υπουργοί είναι βουλευτές» είπε ο Μητσοτάκης τονίζοντας:

«προφανώς, όταν κάποιος είναι Υπουργός υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση σε μία συλλογική απόφαση που παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο».

Έτσι προσπάθησε χθες να «γλιστρήσει» από την βέβαιη ενδοκυβερνητική κρίση από τη στιγμή που ο Βορίδης είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω.

Σε έναν δεύτερο πλήρως αντιδημοκρατικό «ελιγμό» ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρότρυνε τους βουλευτές, που διαφωνούν να απέχουν από την διαδικασία, καθώς όπως είπε η αποχή είναι «μία αξιοπρεπής στάση».

Προφανώς για το Μαξίμου είναι καλύτερο οι βουλευτές να μην προσέλθουν στην ψηφοφορία από το να καταψηφίσουν. 

Να θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα αρνητικοί στην ψήφιση του νομοσχεδίου έχουν εμφανιστεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο Θάνος Πλεύρης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος δηλώνει προβληματισμένος για το νομοσχέδιο και ξεκάθαρα επιφυλακτικός όσον αφορά την τεκνοθεσία. Με αυτή την άποψη έχουν συνταχθεί ακόμα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Νότης Μηταράκης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Μαρία Κεφαλά, ο Στέλιος Πέτσας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Κώστας Βλάσσης και η Άννα Καραμανλή. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ