Έντονη ανησυχία για τις τιμές του πετρελαίου από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Οι πρόσφατες επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχουν προκαλέσει ανησυχία σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου. Η αλλαγή ρότας πολλών πετρελαιοφόρων που κατευθύνονταν προς την Ερυθρά Θάλασσα, μετά τις αεροπορικές επιδρομές στους Χούθι στην Υεμένη, έχει συμβάλει στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την ανησυχία του για τον αντίκτυπο αυτού του πολέμου στις τιμές του πετρελαίου. Επίσης, χαρακτήρισε τους Χούθι ως “τρομοκρατική οργάνωση” και ανέφερε ότι θα απαντήσει εάν συνεχίσουν την “απαράδεκτη συμπεριφορά τους”.

Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Υεμένη αντιμετώπισαν ως αντίποινα στις επιθέσεις των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Η κατάσταση αυτή συνέβαλε στην αύξηση της έντασης στην περιοχή.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έχουν ευαισθητοποιήσει τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και παρακολουθούνται προσεκτικά από παραγωγούς, καταναλωτές και επενδυτές. Η πορεία των τιμών του πετρελαίου συνδέεται στενά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ