Το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί ο Σαμαράς στην κυβέρνηση

«Αναμενόμενη» ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η δήλωση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επανέλαβε την αντίθετη άποψή του στην την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, αντέδρασε και στην «ντρίπλα» του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους διαφωνούντες υπουργούς και βουλευτές να επιλέξουν τη λύση της… αποχής όταν το νομοσχέδιο έλθει προς ψήφιση.

Διαβάστε ΕΔΩ τι ακριβώς είπε ο Αντώνης Σαμαράς

Μπορεί οι θέσεις του Σαμαρά να είναι γνωστές και ξεκάθαρες (όπως και η στάση του απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια) ωστόσο, η δήλωση του ότι θα μιλήσει «όταν έλθει η ώρα στη Βουλή» προβληματίζει πολύ την κυβέρνηση.

Αφενός, διότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής να παρουσιάσει μία εκτενής κριτική (από τα δεξιά) στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Αφετέρου, χωρίς κομματική πειθαρχία (έτσι δεσμεύτηκε ο Μητσοτάκης) και άλλοι βουλευτές στη… γραμμή Σαμαρά, μπορεί να εκφράσουν δημόσια τις αντιρρήσεις τους, πλήττοντας την εικόνα της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη αντίδραση από την κυβέρνηση λόγω και της ειδικής θέσης του μέσα στο κόμμα.

Παράλληλα θεωρείται πολύ δύσκολο να πειστούν γαλάζιοι βουλευτές που αντιτίθενται στη θεσμοθέτηση του νομοσχεδίου να αλλάξουν στάση, ειδικά οι προερχόμενοι από την περιφέρεια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...