Ένα «βαρύ» όνομα βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Καραϊβάζ

Ένα «βαρύ» όνομα με ποινικό παρελθόν περιλαμβάνεται στον φάκελο της δικογραφίας που υπέβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στην Εισαγγελία σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του zougla.gr. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι διωκτικές αρχές το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ο άνθρωπος δηλαδή που έδωσε την εντολή για να τον εκτελέσουν έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Πρόκειται για πρόσωπο που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές σε υποθέσεις «νύχτας» και θεωρείται ένα όνομα που έχαιρε σεβασμού στον κόσμο των παρανόμων.

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας έφτασε πολλά χρόνια πίσω αναζητώντας το γεγονός που μπορεί να προκάλεσε ώστε να μπει υπογραφή σε ένα «συμβόλαιο θανάτου». Ποια ήταν η αφορμή ώστε οι δυο εκτελεστές να μην διστάσουν να αναλάβουν μια τέτοια δολοφονία και να ρίξουν δέκα σφαίρες από απόσταση αναπνοής στον αστυνομικό συντάκτη που επέστρεφε στο σπίτι του; Κανείς όμως, μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το κίνητρο της δολοφονίας. «Μπορούμε να κάνουμε πολλές εικασίες και πολλές σκέψεις αλλά ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο δεν έχουμε στα χέρια μας» λέει ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας που εδώ και μήνες ασχολήθηκε νυχθημερόν για την εξιχνίαση της.

Όσον αφορά στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη, τον Δεκέμβριο του 2021 έξω από γυμναστήριο του στο Γαλάτσι, οι αρχές ασφαλείας μελετώντας τις υποθέσεις δολοφονίας διαπίστωσαν κοινά σημεία δράσης μεταξύ της συγκεκριμένης επίθεσης και της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. «Έχουμε υποβάλει στοιχεία που δείχνουν ότι π.χ., έχει χρησιμοποιηθεί παρόμοια μοτοσικλέτα» λέει αστυνομικός που όμως δεν θέλει να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ