«Έκθετη η κυβέρνηση» – Ομολογία αποτυχίας οι «καρατομήσεις»

«Έκθετη η κυβέρνηση» – Ομολογία αποτυχίας οι «καρατομήσεις». Για άλλο ένα «’επιτελικό’ φιάσκο με θύματα αυτήν τη φορά τους Έλληνες αγρότες» που «αποκαλύπτει την αναξιοπιστία και τη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του με φόντο τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως σημειώνει το κόμμα, «στις 27 Οκτωβρίου καταβλήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η μικρότερη προκαταβολή βασικής ενίσχυσης, που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια στον αγροτικό κόσμο στη χώρα μας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)». Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η παραπάνω εξέλιξη είναι «απόρροια της κακής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και της ανύπαρκτης διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς και παραγωγούς».

ΠΑΣΟΚ: Έκθετη η κυβέρνηση – Ομολογία αποτυχίας οι «καρατομήσεις»

«Το συνολικό εγκεκριμένο χρηματικό ποσό της βασικής ενίσχυσης για το 2023 ανέρχεται σε 829 εκατ., μειωμένο κατά 239 εκατ. σε σχέση με πέρυσι. Ο αρμόδιος Υπουργός ήταν ως φαίνεται ιδιαίτερα απασχολημένος να εκβιάζει ψηφοφόρους προς χάριν του κ. Αγοραστού και χθες ‘έπεσε… από τα σύννεφα’» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας πως «οι ‘καρατομήσεις’ μελών του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ συνιστούν ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας».

«Η κυβέρνηση είναι έκθετη. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ανέχεται τις εγκληματικές αστοχίες του Υπουργού του. Οι Έλληνες αγρότες όμως όχι» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ