«Άδειες» υποσχέσεις απο τον Μητσοτάκη – Βρήκε πάνω από 2 δισ. στον «πάτο του βαρελιού»;

Ο Πρωθυπουργός δεν σταματά να μας αφήνει άφωνους με τις ενέργειες του. Μέσα από τρικ επικοινωνίας και έναν σωρό από δεσμεύσεις, διακηρύσσει τη διάθεση ποσών που φαντάζουν ασύλληπτα για τα κρατικά ταμεία.

Ακολουθώντας την απογοήτευση που προκάλεσε στον αγροτικό κόσμο, αποφάσισε τώρα να «διανείμει» εκ νέου χρηματοδοτήσεις. Στη διάρκεια της τελετής ένταξης δύο πυροσβεστικών σκαφών στο Πυροσβεστικό Σώμα, την οποία παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν παρέλειψε να υποσχεθεί την επένδυση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Λίγους μήνες μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στον Έβρο και τις ολέθριες πλημμύρες στη Θεσσαλία, ο Πρωθυπουργός τώρα διακηρύσσει την κατεύθυνση «περισσότερων από 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ για υποδομές στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας». Εν τω μεταξύ, ο Παλαμάς βρίσκεται χωρίς πυροσβεστική υπηρεσία για πάνω από πέντε μήνες, μετά την καταστροφή του σχετικού κτιρίου από την κακοκαιρία «Ντάνιελ».

«Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης βρίσκομαι εδώ σήμερα, σε αυτή την σημαντική τελετή ονοματοδοσίας δύο νέων προηγμένων πυροσβεστικών σκαφών. Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε την εξαιρετική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για ριζική ανανέωση των υποδομών της πολιτικής προστασίας. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης απαιτεί τέτοιου είδους επενδύσεις», σημείωσε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, επισημαίνοντας τη δέσμευση για «επένδυση πάνω από 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ σε υποδομές πολιτικής προστασίας», ενώ τόνισε τη σημασία της συνεισφοράς του Πυροσβεστικού Σώματος. Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενίσχυση της δυναμικότητας του Πυροσβεστικού Σώματος μέσω της προσθήκης των δύο σκαφών, επισημαίνοντας τη συνολική ενίσχυση του στόλου σε 12 πυροσβεστικά πλοία, με περαιτέρω προσθήκες να αναμένονται μέσω του προγράμματος ΑΙΓΙΣ.

«Η Ελλάδα κατέχει την πρωτιά στην κατηγορία των εναέριων μέσων και του Πυροσβεστικού Σώματος σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωσή μας στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ