Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Qatargate: «Πακέτο» χιλιάδων ευρώ σε Παντσέρι και Τζιόρτζι – Στο «κάδρο» και Ισπανός ευρωβουλευτής

  Ο Αντόνιο Παντσέρι, χαρακτηριζόμενος ως «εγκέφαλος» του Qatargate συνεχίζει τις αποκαλυπτικές καταθέσεις στις βελγικές αρχές, οι οποίες «καίνε» τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους Ταραμπέλα και Κοτσολίνο.

  Ο Παντσέρι μίλησε για τις δοσοληψίες του κυκλώματος με τη Μαυριτανία, η οποία με τη σειρά της φέρεται να δωροδοκούσε τους εν λόγω ευρωβουλευτές. Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα ilsole24ore o Φραντσέσκο Τζιόρτζι μέσω εικονικού ενοικίου του διαμερίσματός τους λάμβανε 1.500 ευρώ μηνιαίως από τον πρέσβη της Μαυριτανίας, ενώ ο Παντσέρι φέρεται έλαβε 25.000 ευρώ σε μετρητά από την ίδια πηγή.

  Η ροή του χρήματος πραγματοποιούταν από την ιταλική εταιρεία Equality, η οποία λειτούργησε ως διάμεσος. Θεωρείται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οικογενειακό δημιούργημα των Τζιόρτζι, καθώς τη σύστησαν το 2019 ο πατέρας του και το αδερφός του, που σύμφωνα με τον σύντροφο της Καϊλή, δεν γνώριζαν τίποτα για τις δραστηριότητές του. Επικεφαλής της εταιρείας εμφανιζόταν η λογίστρια Μόνικα Μπελίνι η οποία βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Equality είχε «αδελφή εταιρεία» στην Εσθονία, χώρα που χαρακτηρίζεται από «ελαφρούς» γραφειοκρατικούς κανόνες, ούσα βολική για δραστηριότητες «ξεπλύματος».

  Τα χρήματα φέρεται να έφταναν στον Τζιόρτζι έπειτα από συνεννόηση με δύο «δορυφόρους» του κυκλώματος στην Τουρκία, έναν Τούρκο και έναν Παλαιστίνιο υπήκοο.

  Παράλληλα, μέσα από τις καταθέσεις του Παντσέρι επιβεβαιώθηκε ότι δόθηκαν ανταλλάγματα σε δυο ευρωβουλευτές για να δράσουν υπέρ του Κατάρ. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ποσά 120.000-140.000 ευρώ μετρητά τοποθετημένα σε έξι φακέλους με παραλήπτη τον Βέλγο ευρωβουλευτή Ταραμπέλα και ακριβά κοστούμια και γραβάτες στον Ιταλό Κοτσολίνο.

  Παράλληλα, ο ισπανικός Τύπος προχωρά σε αναφορές για εμπλοκή του Ισπανού ευρωβουλευτή Χουάν Φερνάντο Λόπες Αγκιλάρ, φίλου του Παντσέρι με τον οποίον έχουν πραγματοποιήσει κοινά ταξίδια στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Ισπανός προέδρευε της επιτροπής για τις βίζες στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ παρουσιάζεται σε βίντεο να λαμβάνει εντολές από την Καϊλή και τον Ταραμπέλα, κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας με το Κατάρ.

  Μάλιστα, ο Αγκιλάρ φέρεται να έχει συναντηθεί κατ’ ιδίαν δύο φορές με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλ Μάρι…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ