Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  FAZ: Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Qatargate

  Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται στο σκάνδαλο Qatargate, με έναν εκ των πρωταγωνιστών του, τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, να μετατρέπεται σε βασικό μάρτυρα κατηγορίας, με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής του. Ο Παντσέρι «δεσμεύτηκε να καταθέσει πλήρως και με ειλικρίνεια για τον δικό του ρόλο ως ηγέτη εγκληματικής οργάνωσης σε ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά και για “την εμπλοκή τρίτων”», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σχολιάζοντας: «Δεν είναι γνωστό πόσοι βουλευτές ένιωσαν ρίγος στην πλάτη τους όταν το άκουσαν αυτό. Όμως όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση πρέπει τώρα να περιμένουν περαιτέρω αποκαλύψεις». Από τη μεριά της, η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι «η συμφωνία του Παντσέρι σημαίνει ότι θα πάει στη φυλακή μόνο για ένα χρόνο αντί για δέκα».

  Πρώτος που επηρεάζεται από τις αποκαλύψεις του Παντσέρι είναι ο Βέλγος σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα, ο οποίος φέρεται πως έλαβε από τον Παντσέρι μεταξύ 120.000 και 140.000 ευρώ προκειμένου να εκπροσωπήσει ορισμένες θέσεις. «Ως λάτρης του ποδοσφαίρου, ο Ταραμπέλλα είχε επικρίνει αρχικά έντονα την ανάθεση του τουρνουά στο Κατάρ και είχε ζητήσει διορθωτική αλλαγή της απόφασης. […] Από το 2020, όταν και επισκέφθηκε το Κατάρ, «ο τόνος του είχε αλλάξει, υπερασπιζόμενος τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και επαινώντας την πρόοδο στο Εμιράτο. Τον Νοέμβριο του 2022, επιτέθηκε σε άλλους επικριτές σε μια ακρόαση στο Κοινοβούλιο».

  Την ίδια στιγμή, ως αντικαταστάτης της Καϊλή εξελέγη ο Μαρκ Ανγκέλ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. «Από την αρχή της υπόθεσης διαφθοράς τον Δεκέμβριο, οι σοσιαλδημοκράτες φέρεται να θεωρούνται ύποπτοι, καθώς σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι προέρχονται από το σοσιαλδημοκρατικό στρατόπεδο. Ο Ανγκέλ, από την άλλη πλευρά, έχει την εικόνα ενός καθαρού ανθρώπου. Τώρα θέλει να κάνει ένα καλό συγύρισμα», σχολιάζει η Tageszeitung.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗdw.com

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ