Γνωρίζουν πολύ καλά το ψέμα

Του Τάκη Ψαρίδη

Γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι θρασύτατο ψέμα ότι ο νόμος δήθεν υποχρεώνει την απελευθέρωση με αναστολή του Λιγνάδη. Οι πάντες καταλαβαίνουν και όχι μόνο οι νομικοί, ότι η αναστολή εξαρτάται από το αν ο καταδικασμένος είναι επικίνδυνος, ή όχι, να επαναλάβει τα κακουργήματά του.

Αλλά πώς είναι δυνατόν ο Λιγνάδης να προφυλακίστηκε ως επικίνδυνος όταν ακόμα δεν είχε καταδικαστεί και τώρα που καταδικάστηκε ως ένοχος για βιασμούς ανηλίκων και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά, να μην είναι επικίνδυνος και να απελευθερώνεται; Πώς είναι δυνατόν ο εισαγγελέας να ζητά να οδηγηθεί στην φυλακή; Δεν γνωρίζει τον νόμο και τον γνωρίζει μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Πορτοσάλτε;

Γνωρίζουν λοιπόν πολύ καλά τον νόμο και πως η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει από το 2010. Απλώς χρησιμοποιούν θρασύτατα και ξεδιάντροπα, ωμά και κυνικά ακόμα και το πιο χοντροκομμένο και προκλητικό ψέμα, για να προσφέρουν αφήγημα στα «πετσωμένα» μίντια, καθώς είναι βέβαιοι πόσο αποτελεσματικά είναι στην διαστρέβλωση και αντιστροφή της πραγματικότητας.

Αυτό έγινε και με την Νοβάρτις, αυτό κάνουν πάντα, έτσι πολιτεύονται, έτσι απαξιώνουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους, σε αυτό στηρίζονται και δυστυχώς μέχρι στιγμής δικαιώνονται απ τις δημοσκοπήσεις.

Όμως αυτή ακριβώς η βεβαιότητα και η αήθης τακτική τους, οδηγεί στον «εκτσογλανισμό» της ενημέρωσης, της δικαιοσύνης, της πολιτικής και της δημόσιας ζωής. Βεβαίως και είναι απαράδεκτος και απολύτως καταδικαστέος ο χαρακτηρισμός του Βερναρδάκη για την Κεραμέως. Όμως δεν οδηγεί την χώρα ο Βερναρδάκης, ούτε ελέγχει τα πετσωμένα μίντια που με ψέματα και προπαγάνδα δημιουργούν την ημερήσια ατζέντα της δημόσιας ζωής.

Δυστυχώς για τη χώρα μας και όλους μας, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος, σε αυτόν τον  «εκσογλανισμό» ηγείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Όχι μόνο επειδή οι «άριστοι» στηρίζουν με νύχια και με δόντια έναν «ημέτερο» βιαστή ανηλίκων, αλλά και για το γεγονός ότι ο ίδιος, σαν το πιο χυδαίο, διχαστικό και τοξικό τρολ του διαδικτύου, έφτασε ακόμα και στο σημείο να κραυγάζει στη Βουλή ότι η τρομοκρατική επίθεση σε ένα ραδιόφωνο συνδέεται με την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ