Όλο το παρασκήνιο για τις Σπέτσες στον ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα, 19 Ιανουαρίου, στις Σπέτσες θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρόσκληση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Η συνάντηση, ένα μίτινγκ εργασίας, θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου. Οι βουλευτές θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους μέσω παρουσιάσεων PowerPoint, όπως τους έχει ζητηθεί. Η επιστροφή τους προγραμματίζεται για την Κυριακή, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός.

Η πλειονότητα των 36 βουλευτών αναμένεται να παρευρεθούν στο νησί του Αργοσαρωνικού, παρά τις αρχικές διαφωνίες. Ωστόσο, θα υπάρξουν μερικές σημαντικές απουσίες, όπως αυτές του Αλέξη Τσίπρα, της Αντιπροέδρου της Βουλής Όλγας Γεροβασίλη λόγω ανάρρωσης από επέμβαση, καθώς και της Έλενας Ακρίτα, η οποία είχε αρχικά αντιδράσει στην ιδέα της συνάντησης και αργότερα δήλωσε διαφωνία με τη διαδικασία.

Η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, αρχικά δυσαρεστημένη με την προοπτική της συνάντησης, άλλαξε γνώμη μετά από συνομιλίες με στελέχη του Πολιτισμού, συνοδευόμενη από τον Στέφανο Κασσελάκη. Εξέφρασε την αλλαγή της στάσης της μέσω δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα, επισημαίνοντας την ανάγκη για νομοθετικές πρωτοβουλίες στον τομέα του Πολιτισμού.

Η εν λόγω συνάντηση είναι κρίσιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας μια περίοδο εσωκομματικών αναταράξεων. Η ηγεσία του κόμματος αναζητά τρόπους για να αντιμετωπίσει τις διασπάσεις και να επιδείξει ηγετικό προφίλ, λαμβάνοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες που προκάλεσαν εκπλήξεις στα κορυφαία στελέχη και τους βουλευτές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για το “τριήμερο” στις Σπέτσες ακόμα και ενώ ήταν στις ΗΠΑ, προκαλώντας αντιδράσεις. Η συνάντηση έχει προκαλέσει σχόλια για τον εταιρικό της χαρακτήρα και την έλλειψη πολιτικού συμβολισμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Τραγέλαφος: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε γνώμη και θα πάει στις Σπέτσες με τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς, αν και αρχικά φαινόταν διστακτικός, τελικά δήλωσε πως η συνάντηση στις Σπέτσες είναι “απαραίτητη” για την οργάνωση της αντιπολιτευτικής κοινοβουλευτικής δουλειάς του κόμματος. Από την πλευρά της, η Έλενα Ακρίτα αντέδρασε σε μια ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα στο Facebook, που υποστήριζε την συνάντηση, με σχόλιο που εκφράζει δυσαρέσκεια για την κατάσταση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ